Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2014 19:05 - Каква е разликата между сърцето и ума ?
Автор: delianaangel Категория: Изкуство   
Прочетен: 2142 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Каква е разликата между сърцето и ума?

Сърцето е живо и топло

Умът е нашият компютър. Сърцето е потребител на този компютър. Компютърният ум събира и запаметява всички неща, които сме научили. Той разчита на натрупания опит и минали знания, за да направи своите решения. Умът не може да взема решения, ако информацията не е вече съхранена в компютъра. Ума на компютъра е студен и безжизнен. Той няма никаква представа какво да прави без предварително инсталирана програма.

Сърцето е живо и топло. То е пълно с чувства и любов. Сърцето е в самия център на нашия живот. Можем да кажем, че сърцето е дом или място за пребиваване на нашата душа и нашето Висше Аз. Нашето съзнание пребивава в сърцето, не в ума. Съзнанието гледа през прозореца на ума и прави избор. Съзнанието в сърцето е потребителят на ума на компютъра. Сърцето чувства и предусеща нашата посока в живота. Тези чувства генерират идеи и вдъхновения в ума ни, върху които можем да работим.

Как мога да разбера дали слушам сърцето си? Сърцето ви ще се чувства топло в гърдите и ще раздвижи вашите желания, за да направите нещо. Всички мисли, които имате се генерират от ума. Сърцето никога не мисли с думи. Сърцето може само да чувства и да генерира чувство на познание или желание. Следвайте чувствата си и позволете на ума си да ги тълкува. Това изисква практика! Когато следваме влака на мисълта прекалено дълго време, ние губим контакт с нашето сърце и нашите идеи стават студени и мисловни. Почувствайте всичко, което правите. Нека умът ви следва тези чувства и ги третира с любов и търпение. Постепенно ръководството на сърцето става ясно, и ние можем да направим по-здравословен избор. Чувствайте първо, после мислете. Ако можете да го почувствате, то то е истинско. Ако не можете да го почувствате, то това са просто набор от думи в ума ви, които нямат стойност в реалността.

Следването на чувствата е същото като откриването на вашата сила и вашата енергия или жизнена сила. Вложете любов във всичко, което правите и то ще се материализира. Вложете само празни мисли, без чувство в това, което правите и резултатът ще бъде само празни умствени идеи, без резултат в реалността. Чувствата ни водят до големи открития за истинската ни сила и истинската ни същност. Чувствата ни водят към нашето Просветление и до откриването на полето от безкрайни възможности. Когато използваме само нашия ум, ние ще се изправим пред постоянни ограничения и чувство на неудовлетвореност. Следвайте сърцето си, не ума си. Сърцето е живо и напълно съзнателно, а умът е само един компютър, който функционира по навик. Когато сърцето се превърне в потребител на ума на компютъра, всички възможности ще се появят и живота става вълнуващ.

Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com
http://www.xn--80aapggvibf1ad2i.com/…/razlikata-mejdu-sarce…
http://elvenjewels.blogspot.com/2014/11/blog-post_18.html
 

image



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: delianaangel
Категория: Изкуство
Прочетен: 3181357
Постинги: 1238
Коментари: 995
Гласове: 3885
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031