Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2015 15:00 - КОГАТО НЕ РАЗПОЛАГАШ С ВЕЧНОСТТА!!! В памет на загиналия варненски пилот Тодор Славов, който ни напусна на 28.06.2015 г. по време на втория кръг от автомобил
Автор: nastq60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1013 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КОГАТО НЕ РАЗПОЛАГАШ С ВЕЧНОСТТА!!!

В памет на загиналия варненски пилот Тодор Славов, който ни напусна на 28.06.2015  г. по  време на  втория кръг от автомобилния шампионат на България.

 

В този забързан свят, забравяме, че не разполагаме с вечността.

Има няколко типа хора. Едните се чувстват пълноценни, реализирани, животът за тях е чудо, осъзнават, че са за кратко тук на тази земя и дават всичко от себе си. Винаги търсят своя си път, не се страхуват от новото начало, опитват, нахъсани са, лидери, абстрактни, лъчезарни и естественно всеотдайни. Постигат успехи, работят за каузи, за държавата, за спорта, какъвто беше Тодор Славов. Целеустремен, смел, мислещ единствено за победата.

Вторият тип са тези, които изпитват чувството, че пропиляват живота си.

За тях нищо няма смисъл. Мразят работа си, а се нуждаят от парите, които печелят, най-малкото за да издържат себе си и семейството си. Правят почти всичко по задължение. Търсят постоянно новата си любов, защото всяка стара за тях е грешка. В главата им постоянно са някакви сметки и равносметки на живота си. Страхуват се от общественото мнение, щото за тях е по-важното какво мислят хората, а не самите те. Слагат се в някакви параграфи, обществени слоеви , групи по «интереси», щото не смеят да вземат по-голямо решение, от това, да се нагодят някъде, до някой.

И именно затова е време да спрете да пропилявате живота си безцелно и със страх.

Действайте смело, както го направи Тодор. Той не мислеше за себе си, мислеше само за успеха.

Какво да направите ли ?

Приключете всички нездравословни връзки и не си губете времето с хора, които ви карат да се чувствате зле! Не им позволявайте да ви разрушават живота, да го манипулират, да ви правят тъжни, да нарушават принципите ви, да ви лъжат. Не се опитвайте да им рушите техния живот. Те не са част от вашия, оставете ги да си тръгнат. Такива хора не са ви нужни. Ще се почувствате свободни, след като ги напуснете, отстраните или отблъснете от вашия си живот.

Направете селекция на важните ви приоритети! Действайте стъпка по стъпка. Задача по задача. Ако се чувствате изморени, дайте си кратка почивка с хоби, приятели, природа. Една разходка на чист въздух ще ви подейства като стимул и елексир.

Управлявайте времето си, а не то вас!

Свободното си време прекарвайте с приятели, близки и любите ви хора! Опитайте да направите нещо, което наистина ви харесва. Правете това, което ви удовлетворява, и няма да работите и един ден през живота си. Ако не искате да отидете на парти или пък на среща, не ходете. Няма значение кой ви е поканил. Ако искате да останете у дома или да посетите родителите си, направете го. Вие сте единственият човек, който може да реши какво да прави с живота си.

Не правете нещо, което не искате да правите! Ако не харесвате работа си, ако се връщате скапан, унил, просто си потърсете нова работа.

Поставяйте си реалистични цели, така няма да се разочаровате от неуспеха на неосъщественото!

Обичайте някого! Обичайте го само, ако и той ви обича. Не се самонаранявайте, ако някой не ви обича. Направете така и вие да спрете да го обичате. Светът е пълен с хора, които искат, това което искате и вие, да бъдат обичани. Намерете, нея или него. Той е там и ви чака. Не спирайте да търсите любовта си. Тя дава крила.

Не чакайте дълго някой да дойде, за да сподели живота си с вас! Не си заслужава. Не приемайте постоянно оправдания. Който иска да е с вас, планини ще премине, океани ще преплува и ще дойде при вас.

Елиминирайте целите, които не си струват, и помислете за такива цели, които ще изпълнят живота ви с успех, радост и щастие! Вашите време и живот са най-ценните ви притежания и трябва да ги оценявате всеки ден.

Животът ви е най-ценното нещо. Не го пропилявайте с лоши и нечестни хора, лъжи, подлости. Не приемайте живота си за даденост, той е крехък. Всеки миг е ценен.

Хванете любимия човек за ръка, дайте обич на децата си и приятелите, уважавайте близките си до вас.

Целувайте, прегръщайте, милвайте, любете, бъдете щастливи и радостни!

 

Не сме безсмъртни и не разполагаме с вечността. 
Обичайте се, обичайте живота си и правете това, което искате и чувствате.

 

Така, както го правеше и Тодор Славов. Вечна му памет!!!

 

 




Тагове:   животът,   любовта,   е сила,   е чудо,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nastq60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 46111
Постинги: 23
Коментари: 6
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930