Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2008 09:11 - На България е необходимо Силно, национално отговорно и патриотично правителство, което за съжаление нямаме!
Автор: corruption Категория: Политика   
Прочетен: 2927 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 06.04.2008 17:09




Назад във вековете Макиавели е казал, че една държава може да се владее по два начина - скъпия чрез армия, евтиния с изкупуване и завладяване на икономиката имайки предвид тогава, земята - основата за производство на земеделска продукция и занаятчийството, чието съсловие е било основен производител на стоки. В днешно време нещата са се променили само в мащаба на това производство, а индустрията - икономиката, като мащаб и глобализация, но изплува един много важен фактор, който е липсвал по онова време - продажните и безкруполни политици. Та този трети фактор е най-страшния и от него си теглим целия Български трудов народ. Осезателна е и разликата в последните години, ако до преди десетина години капиталът е бил разединен, сега той е обединен - глобализиран. Той държи другите да са  посредствени, това ги държи на по-ниско стъпало, света върви към все по-голяма експлоатация, а ние Българите едва, едва и все по-трудно се справяме да потдържаме някакъв жизнен стандарт. Няма земеделско стопанство в света, което два пъти да е подложено на промени в рамките на 40 години и виждаме, какъв е резултата, а последното доведе и до обезлюдяването на Българското село. Това наложи в последствие закриването на училища поради маломерни паралелки, обучението на два и повече класа заедно, резултата - неуспеваемост (ниски оценки) при кандидатстване в престижно училище. Твърде непопулярна мярка , но наложителна. В малките градове голяма част от населението прибра от ликвидацията на ТКЗСТ и АПК селскостопански животни с цел отглеждане, а за много хора останали без работа остана единствения начин за съществуване, гледайки козички (кравата на бедняка) характерни за бедните държави.- Африка е на първо място по брой отглеждани кози. А можеше ли в България да се възприеме Чешкия модел и по същия начин чрез дялови Акции всички стопани и собственици да могат да решат дали ще си продадат дяловете на борсата или ще си получават дивидентите, да ама не и всичките бази правени за селското стопанство се почти унищожиха. Сега общинските власти са принудени да вземат мерки за ограничаване на животните в населените места, и изкарването им извън градовете, да не говорим пък за изискванията от европейския съюз, за от норми и стандарти.
Всички знаем, че наближават парламентарните избори. Предсрочните са само осъществими на сън, храна и мираж не на опозиционните лидери, а на хората, които им вярват и следват. Защо ли? - Отговора е ясен, колко от депутатите са готови да се лишат най-малко от доживотната си депутатска пенсия изкарвайки целия си мандат. А власта, привилегиите и престижа за който са драпали да достигнат - дали биха се отказали доброволно от тях? - Едва ли! И в двата лагера на тройната коалиция и на опозицията им е ясно, че това няма как да стане и всичко е прах в очите на Европейските партньори осигурявайки през останалите 6 месеца спокойствие на чуждопоклоническото правителство.
И как я виждате тази опозиция СДС, АТАКА и ГЕРБ. Първите - комсомолските секретарчета, които разпродадоха всичко и от 22 милиарда държавно имущество в хазната влязоха само 2 милиарда. Атака се бори за "национализиране" или редакционното конфискуване на всички незаконно придобити имущества от тази приватизация. От друга страна ГЕРБ, чийто спонсори и ръководители станаха крупни бизнесмени и собственици именно от хаоса и бездържавието в приватизацията. Колко ли на брой фалити  на Банки имаше, преобразувания на РМД - та и всякакви врътки около тях ООД, АД и т.н, чийто нови собственици боядисваха и лъскаха стари машини отчитайки ги пред правителствените чиновници за инвестиции и от там покривайки част от зунковите си дългове към държавата. Та нали точно такъв представител на многопострадал едър собственик от комунистите идва да ме уговаря да гласувам за техния човек да е председател на местния общинския съвет срещу "скромното" предложение да ми бъдат навити ръкавите с пари, а изтъпанчили на плаката девиз за открито и честно управление - ха, ха.Та как да я гледам тази опозиция, през крив макарон най-вероятно. Страшнотое, че всички партии в тази страна се ръководят с диригентска палка от службите за сигурност и не могат да бъдат променени по никакъв начин от вътре, било то червени, зелени, сини и кой ги знае какви още.
Обхващайки по този начин, чрез партиите всички различни настроения на народната маса, тя винаги е под контрола им. Все по-увеличаващата се безработица и нископлатен труд отчуждава хората. От другата страна държавния бюрократ, той няма за цел да улесни с услугата си на хората, а обратно да доказва, колко е важна структура, престиж, равнище на заплащане и власт. Ефективно, колкото се може да увеличава разходите. Ето защо се налага да бъдат усъвършенствувани българските институции, които контролират изпълнението на законите и да бъде създадена ефективна действаща администрация. И тук опозицията трябва предварително да подготви или намери кадри, който да предложи на хората за да гласуват за тях загърбвайки партийния статус и след това хората гласуващи за дадена партия да знаят, че еди къде си ще бъдат назначети тези и тези хора, които имат това образование, тази подготовка и не са корумпирани. Опозицията на този етап разделена не разполага с необходимите кадри, а в момента по министерства и общини се работи на практика с роднински връзки, кадрите се обучават за сметка на общинския бюджет, дори за най-малкото - пример, овладяване на ниво Б по Английски език. Докато хората тръгнали самостоятелно да се изучат си плащат от личния бюджет. Та нима вие не наблюдавате същите действия и на работните си места, курсове, обучения, командировки за преквалификация. За министри трябва да бъдат подбрани хора с опит и знания по дейностите на министерствата, а такива трябва да бъдат потърсени от университетските среди, също и дипломатите да са с познания за страната в която ще бъдат изпратени, обичай, икономически ресурс, традиции. Трябва да оставим икономиката в ръцете на професионалисти, а политиката на държавно ниво на национално отговорните политици, които обаче да сплотяват нацията, а не да я разделят.
На този етап аз не виждам желание за икономически подем от страна на Българското правителство, а този министър председател Сергей Станишев за мен си е един пълен "парашутист". Какво може да предприеме ли , ще попита някой, ами следното при желание от негова страна.
Навремето Англиския крал Джордж или Джон е издал един указ, чрез който заповядва, че всички произведени в Англия стоки, трябва да се превозват с Английски кораби. По този начин, корабостроенето в Англия процъвтява и се развива, докато преди това са използвали предимно холандски кораби и превозвачи. Съпоставено в днешно време-.
В България трябва да има и автомобилостроене при това планово, колкото и да не им се иска на някои хора. Всички автомобили за болници, пожарна, полиция, таксита, социални служби, специализирани автомобили за почистване на улиците да бъдат произвеждани в страната. Това ще даде тласък на западналото машиностроене, а ръста на производство ще подобри икономическите показатели на страната. Защото отделяните целеви средства за закупуването им от държавата, ще останат тук, а няма да преминават в отрицателното ни външнотърговско салдо. Трябва да се преустанови безконтролното изсичане и износа на дървесина. По добре е тя да стига до потребителя като краен продукт, например мебели, което води до заангажирането на хорав отрасъла мебелостроене, а не да захранваме със суровини икономиката на съседните нам държави. Паралелно с това е необходимо тотално залесяване в близките 3 години, за да може да се заличат нанесените щети. Същевременно с това, правителството трябва да помисли и предприеме действия с изграждането на електроцентрали, които да доведат до по ниска себестойност на електрическата енергия, за да станат предпочитани електрическите уреди за отопление, вместо да се изсичат горите и да се използват за целта. Изсичането на дървесина за цеулоза трябва да е също в рамките на необходимите количества за страната, а не за износ. Това са неща които едно икономически грамотно правителство би трябвало да предприеме.

А днес когато  всички

Постинга е в процес на набиране!

Статистически погледнато в България загиват хиляди граждани, жертва на пътно транспортни проишествия, жертва на неправилно взето решение на даден участник в пътното движение и въпреки всичките подготовки и курсове, през които минаваме докато издържим изпита за шофьорска книжка не е достатъчно. А правилото, че пешеходеца винаги има предимство забравяме щом усетим педала на газта. А защо националната телевизия да не стартира такова предаване под формата на игра с наградинапример Кой е с предимство, разглеждайки различни пътно транспортни ситуации, на базата на сегашните тъпи игри Познай коя е думата, просто вече ще придобие смисъл, избягвайки се фактора на печалба от телефонните абаждания, за сметка на фактора познание и безопасност на движението. Дали ще намери сили директора на БНТ да стартира такава ТВ Игра.




Гласувай:
0



1. yuliya2006 - Христ а как ще го съберем в тази оп...
23.03.2008 13:04
Христ а как ще го съберем в тази опостошена до кокъл страна. В която няма национални интереси, залитайки като проститутка в услуга ту на руски, ту на американски такива. Погледнаха ги недоверчиво от Европа, на която те искаха да извъртят свой патентован номер. И ето събуди се кутията на Пандора. За една седмица толкова гнилост излезе, че вече не слушам и новините
Та в тази дивотия ако дойде честен човек да управлява, той до сутринта ще получи инфаркт.
БЕЗНАДЕЖНОСТ, БЕЗНАКАЗАНОСТ, БЕЗВЕРИЕ= СОДОМ
с обич ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
2. анонимен - Добре си го започнал
07.04.2008 19:06
Добре си го започнал, ама не виждам да го четат. Нещата са наистина така, както ги описваш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: corruption
Категория: Регионални
Прочетен: 5429811
Постинги: 330
Коментари: 3471
Гласове: 11158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031