Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2015 16:20 - novaposoka. Вяра и суеверие.
Автор: novaposoka Категория: Политика   
Прочетен: 1080 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ВЯРА И СУЕВЕРИЕ
    Доста хора, незапознати добре със заблудите на православието и с истините на Библията, с тревога възприемат основателните критични бележки към него. И не само това. Те възприемат авторите на подобни бележки като врагове на православието, които водят борба за неговото разцепление, унижение, разбиване и унищожение.
    В предишния постинг беше разгледано състоянието на православието от гледна точка на Библията и различията му от богомилството. Много добре проличава факта, че православието води спор с Бога и с Неговото слово - Библията. Апологетът на православието, презвитер Козма обвинява богомилите, че спазват Божия закон. Това е абсурдно обвинение. То е и признание, че православието не зачита Закона. Грубо нарушава две от заповедите - втората и четвъртата.
    На 15 август 2015 г. - честван като ден на Голяма Богородица, православните свещеници изговориха сума глупости относно извършените чудеса от многобройните изображения на Мария. Трагедия за нашето духовно състояние е факта, че хората им вярват и се струпват на места, където се пазят такива изображения /обикновени картини, човешки творения/, и им се кланят с надеждата да получат някакво облекчение, лечение или спасение от земните им теглила. Вместо да насочат вниманието на хората към Живия Бог, фалшивите Му служители поставят между Него и миряните всевъзможни идоли, което ги тласка към пагубно суеверие /безполезна, празна вяра/. Това суеверие придобива масовост. В него се включват хора от всякакви категории. Образовани и необразовани, учени от различни рангове, хора от различни етноси, атеисти, които се сремят да се разграничат от още по-пагубния атеизъм /най-долнопробната религиозна система, създадена и внедрена сред обществото от хора без разум/. Тази масовост на суеверието се дължи на ниска духовна култура, а тя пък от своя страна е като резултат от фалшиво служене, разминаващо се с Божието слово.
    "Истинският християнин вярва в безспорната истина на Божието слово, а не в суеверията, фалшива духовност, привнесени от фолклора обичаи и измислици на екстрасенси, врачки, магьосници и гадатели, които се стремят да узурпират мястото на Бога в умовете на хората." /"Суеверието е перверзна религия без Бог". В. 24 часа, 15 август  2015 г., рубрика "Духовно здрави"/
    В деня на Голяма Богородица се кланяме на Божията майка в многобройните й варианти. В дните на светиите се кланяме и се молим на техните мощи. От многото "богове", към които ни насочват православните духовници, не ни остава време за поклонение на истинския Бог. Освен в нарушение на втората и четвъртата заповед, без да осъзнаваме, нарушаваме и първата от тях: "Аз съм Бог. Да нямаш други богове освен Мене". В практиката на православието се наблюдава категорично нарушаване и несъобразяване с трите заповеди - първата, втората и четвъртата. Тогава какво става с третата: "Не споменавай напразно името на Бога"? Измислил си си много богове, почиташ ги и им се кланяш, не признаваш четвъртата заповед, в която се оповестява Твореца на небето и земята, и заблуждаваш народа, че говориш от името на Бога. Не е ли това лъжа и лицемерие? Не е ли това напразно споменаване на Божието име? Категорично ДА! И така, първите четири заповеди са напълно игнорирани от православните духовници. А именно за тази група от заповеди Христос казва: "Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум. Това е голямата и първа заповед" /Матей 22:37,38/.
    Потопени сме и накиснати в суеверие. Нямаме никаква вяра в Бога, нашият Създател и Спасител. Вървим след "...слепи водители, змии, рожби ехидни...", както ги нарича Христос. Православните народи се бият за територии, лъжат и  крадат, престъпни власти ги предават в ръцете на чужди алчни финансови акули, които безогледно грабят и експлоатират труда им. Това води до тяхното стопяване, причината за което се формулира от властите като "демографска криза". Нищо подобно! "Демографската криза" е следствие. Истинската причина е отказ от Бога,  непризнаване на съвършения Му закон, гарантиращ нормалното съществуване и развитие на човешкото общество, и заместването на живия Бог с фалшиви богове.  Бог е оповестил крайния резултат от суеверните практики: "Защото ще ядат, но няма да се насищат; ще блудстват, но няма да се размножават; понеже престанаха да внимават към Господа" /Осия 4:10/.
    Георги Крумов




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: novaposoka
Категория: Политика
Прочетен: 179233
Постинги: 88
Коментари: 127
Гласове: 89
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031