Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2007 17:12 - Б. Борисов почнал кариера наравно с мутрите от СИК
Автор: corruption Категория: Регионални   
Прочетен: 3376 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.10.2007 19:13


image
Б. Борисов почнал кариера наравно с мутрите от СИК

 

След като разгледа взаимоотношенията сред мутренските групировки в първата си книга "BG кръстника" - представяйки се за "човека от мафията, захранвал Христо Калчев с информация", Георги Стоев продължава да прави нови разкрития.
В "BG кръстника 2" авторът разнищва няколко нови теми: кой кой е в бизнеса с наркотици, кои политици дърпат конците на гангстерите и кой вкара Маргините в затвора. Като обединяващ елемент из отделните глави на изследването обаче служи лайтмотивът "Истината за контактите на Бойко Борисов и СИК". Затова и книгата носи подзаглавие "Маргина, Бойко и другите".
Защо ли тъкмо бившият охранител - доверено лице на Румен Пашата и шеф на фирмата "Ипон" - беше предпочетен през 2001 г. от премиера Сакскобургготски (а дали от него, е друг въпрос) за поста главен секретар на МВР? Има ли връзка между това назначение и последвалата вълна от избивания на гангстери, почнала с трафиканта Поли Пантев пак през същата година, продължила през 2003 г. с бизнесмените Илия Павлов, Фатик-младши, Косьо Самоковеца и още десетки други, за да завърши в края на 2005 г. с банкера Емил Кюлев? Кои ли неизвестни "герои" са заели опразнените постове?
Отново в романизирана форма, авторът разказва хронологично случки от съдбовните за днешния столичен кмет минали години. "Щели да го правят главен секрeтар на МВР", посочва героят от книгата Стуканьов. "Явно е съвсем сигурно, тъй като е ходил на среща с Маргина, Димата и Маджо и им е казал, че иска изравняване на процентите в общия им бизнес заради промяната в статута. Маргина и Димата се ядосали от наглостта му (днес първият е арестант, а вторият - покойник - б. р.), но Маджо ги успокоил и тримата. Обещал на Бойко да му вдигнат процентите срещу гаранции, че спокойно могат да си разчистят сметките с враговете си, без никой да им търси отговорност", допълва същият герой (стр. 75).
Дали това е художествена измислица на Стоев, щом нещата в действителност се развиват тъкмо така?
Авторът разказва и една случка, когато Б. Б. принудил група мутри да си платят консумацията, след като били поканени на "рожден ден на половинката му Цветелина". Ето какъв бил резултатът: "Оттогава на Бойко му беше излязъл прякора Бойко Ларжа. И всички охранители го презираха". (стр. 77).
Презирали го, ама значителна част от тях днес ги няма на мегдана. Пък героят от книгата на Георги Стоев си изкара секретарлъка в МВР жив и здрав, сетне пое столичното кметство, за да съхрани "модела Софиянски" и сега се впуска в самоотвержен щурм към нови висоти зад фасадата на партията си ГЕРБ.
Ей така се строи съвременна България!

Издава: "Ню медиа груп",
 София, 2007 г.



Тагове:   кариера,   мутрите,   наравно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: corruption
Категория: Регионални
Прочетен: 5441149
Постинги: 330
Коментари: 3471
Гласове: 11158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930