Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2008 21:18 - Управата на Панагюрище гланцира града за панаира
Автор: corruption Категория: Регионални   
Прочетен: 8034 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 29.03.2008 21:27


Статията е от Април 2007 година 
С какво ли ще се различава идващия Разпети Петък? Управата на Панагюрище гланцира града за панаира

Предстои ежегодния панаир в Панагюрище. Управляващите не пропускат да дойдат в историческия град и да понатрупат имидж сред хората. Откакто се помня в петъка преди Великден има панаир с виенски колела и въртележки. На този ден всички работещи в странство се прибират тук за празника. Тази година за разлика от други ще го посрещнем, като европейци, но с преобладаващи сергии от некачествени турски и китайски стоки и някоя друга с надпис "произведено в България". Колорит с балкански привкус на кебапчета и пилета на грил придават и множеството палатки предлагащи бира и скара. От общинската управа са се погрижили за украсата посрещаща гостите на града. На влизане откъм новоремонтираното шосе водещо до Пазарджик ги блъска смрад, найлони и всевъзможни боклуци от близкото сметище. Препилите гости или пострадалите при пиянски сбивания веселяци ще могат да се свържат с дежурния телефон на Бърза помощ. Макар и с месечен бюджет от 600 лв за лекарства, неин екип е оказал първа помощ и на стълба с телефонен кабел на БТК до входа на местната болница. Пациентът - стълб е с явна фрактура, т.е. има за шина тръба, привързан е с метални жици за близкото дърво и ограда срещу напорите на вихрите от преминаващи автомобили. Даже е под наблюдение от камерите на РПУ следящи автомобилния трафик  сякаш е пациент от травматологията. Съветвам трезвениците и любителите на сладките изделия да пият бутилирана вода, а не тази от новия шадраван на пазара. Макар да имаме недостроен язовир, поради местни бизнес интереси, една от най скъпоструващата вода идваща по водопровода от Злокучене е с лошо качество, а състоянието на градските тоалетни не е на европейско ниво.
Колкото до чистия въздух, за него грижа има екологически експлоатирания рудник "Асарел Медет". Зеленина вече почти не е останала. Общинската администрация, бизнесмени и кмет чакат с трепет величия като Марко Мечев, Пирински, Петър Стоянов, Румен Овчаров и Симеон. Те задължително ще посетят сутрешната литургия в църквата  "Свето Успение Богородично". Така са свикнали да изкупват греховете си от години.



Тагове:   Панагюрище,


Гласувай:
0



1. анонимен - Чистия въздух ...
01.04.2008 11:19
До 31 март тази година ОбС - Панагюрище трябваше да приеме отчета за чистотата на атмосферния въздух. Отчетът трябва да бъде приет на предстоящата сесия предполагам. Мисля, че тогава ще имате възможностите като съветник да изразите мнението си за чистотата на атмосферния въздух, а също така и да поставите въпросите си . И аз мисля, че много, много дълго се прикрива темата, но така или иначе никой не е посмял да постави остро въпроса пред ръководството на "Асарел - Медет" АД, а също така и какво мисли за това и общинското ръководство. Сега бихте могли да се изявите и да поставите този въпрос.
цитирай
2. анонимен - Какво мислите за политиката на управление на МБАЛ "Събо Николов"?
01.04.2008 13:41
На 31.03.2008 г. д-р Снежана Кичукова, в качеството на управител на МБАЛ "Събо Николов" подаде в ОбА - Панагюрище и ОбС - Панагюрище проект за преструктуриране на болничната и доболничната медицинска помощ. Ще имате възможността да се запознаете и с този проект, и да изкажете становището си като съветник. Моето мнение е, че вече успя достатъчно да направи за болничната помощ, а сега се разпорежда и посяга и върху доболничната помощ - “ДКЦ І” .
За мен лично няма никакво значение дали ще е ДКЦ или МЦ (Медицински център), но не смятам, че трябва да бъде изнесен в сградата на болницата (на края на града), за да бъде затруднен и достъпа на гражданите до специализираните медицински услуги.
Не искам да обяснявам за хората подпиращи се с бастунчете, майките с малки деца, а също и тези, които са сериозно болни и не разполагат със сигурен собствен транспорт и трябва да им се наложи да ходят за рехабилитация, образни или лабораторни микробиологични и клинични изследвания чак до там. Това са заведения със социален статус и нима не ги интересува мнението на хората и затрудненията до достъпа до здравните услуги, които произтичат от програмата на д-р Кичуков.
Прочетох внимателно и силните страни и слабите страни, които е изложила управителката, от което е видно, че разполагат с апаратура, а в същото време няма специалисти, които да ги използват. Е, какво мислите по този въпрос? Аз мисля, че имахме специалисти, но тя не може да работи с хора и именно в нея е причината.
Решението по така наречения от нея проект “е абсолютно необходимо и неотложно да се вземе, тъй като болницата няма да понесе финансовата тежест на още един отоплителен сезон”. С това изречение завършва нейния проект. Единствената цел е да оцелеем на този пост, а не да запазим болницата.
Ами в такъв случай защо д-р Делибашева не й се възложи да изработи проект. Някога в поликлиниката беше и болницата.
Мисълта ми е, че ако наистина се интересувате и работите за хората поставете този въпрос. Нека има референдум, ако трябва. Нали местната власт, социалните и здравни услуги са предназначени преди всичко за хората, а не за интересите на конкретни личности.
цитирай
3. анонимен - Вярно ли е
01.04.2008 23:13
Аз пък имам друг въпрос, борецо п-в корупцията. Вярно ли е, че всички сметки на общината и кметствата се местят по спешност в банката на щерката на кмета ?
цитирай
4. анонимен - Вярно ли е
01.04.2008 23:13
Аз пък имам друг въпрос, борецо п-в корупцията. Вярно ли е, че всички сметки на общината и кметствата се местят по спешност в банката на щерката на кмета ?
цитирай
5. анонимен - Вярно е
02.04.2008 09:03
Да, абсолютно е вярно, че всички сметки на общината и кметствата се местят по спешност в банката на щерката на кмета.
цитирай
6. анонимен - още един въпрос
02.04.2008 15:36
Кой иска да купи Поликлиниката ???
Защо не пуснеш тема за здравеопазването в П-ще- май ще има интересни коментари .
цитирай
7. lushito - към анонимен 2
15.04.2008 19:36
Имам преки наблюдения както върху работата на д-р Кючукова така и върху тази на д-р Делибашева,но съм много разочарована от работата на втората.Не искам да навлизам в детайли ,но се сблъсках с некомпетентност и опит за припечелване "на някои лев" ,а относно организационните й компетенции немога да коментирам!
цитирай
8. corruption - Това е постинга на тема за здравеопазването
30.04.2008 19:05
Далаверата в Здравеопазването постави в колапс здравеопазването на Община Панагюрище г-н Министре на Здравеопазването
Въпросите които всички жители си задаваме в община Панагюрище, а никой не изрича на глас!
цитирай
9. анонимен - upravlenieto na mbal subo nikolov
08.04.2009 10:08
G-n Kosturkov, mislq 4e napulno nekompetentni i nqmashti nikakvo ponqtie ot zdraveopazvane lica kato vas, nqmat pravo na takiva komentari! Podkrepqm predlojenieto na D-r Kichukova, zashtoto spored men to e optimalno saobrazeno s harakteristikite na naselenieto. I posledno- ne ste li se zamislqte da prestanete s vashte bezpo4veni obvineniq i da vidim s kakvo osven brushtolevene Vie mojete da doprinesete za panagiuriste??
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: corruption
Категория: Регионални
Прочетен: 5441463
Постинги: 330
Коментари: 3471
Гласове: 11158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930