Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2008 20:18 - Доган готви скок във властта чрез ЛИДЕР и останките вдясно
Автор: corruption Категория: Регионални   
Прочетен: 3965 Коментари: 5 Гласове:
0



Доган готви скок във властта чрез ЛИДЕР и останките вдясно
Ако е до вицепрезидент, ДПС и сега си има президент, заяви Волен Сидеров

 ДПС се подготвя за ново управление на страната чрез партията на Ковачки ЛИДЕР, останките от НДСВ, БНС, ВМРО и някои от т.нар. "десни", научи в. "Атака". Доган е решил да щурмува властта чрез подставената партия ЛИДЕР на спонсора си Ковачки и така да представи етническата си партия като либерална формация, за да се легитимира пред Европа. Ще се радвам, ако и други политически лидери се присъединят към моята  идея за общ фронт срещу ДПС и го декларират достатъчно ясно пред обществото, ако може без да казват, че Доган е велик политик в същото време, понеже се получава раздвоение, подчерта Волен Сидеров.
Искането на ДПС за вицепрезидент е абсолютно закономерна проява с цялата наглост на тази антибългарска партия. Всъщност, ако е до вицепрезидент, то ДПС сега си има президент. Всички знаем, че президентът Първанов е марионетка на Доган. Знаем, че Първанов даде мандата за управление на днешното правителство на Доган, и че изпълнява всичките му прищевки. Да се учудваме и шокираме сега на нарастващата арогантност на депесарите е лицемерно за опасността, наречена ДПС. Аз говоря за нея вече повече от 10 г. Така лидерът на АТАКА коментира мераците на ДПС за още власт.
Ако не искаме и следващия мандат правителството да бъде дирижирано от Доган, всички български партии трябва да се обединят с една единствена цел - да не допускат повече ДПС във властта. От няколко месеца насам правя този апел към лидерите на политическите партии, които обаче се ослушват. Или ако кажат, че няма да правят коалиция с ДПС на следващия ден казват - Доган е велик! Такова поведение на български партии ни дава възможност политически мафиоти като Доган да ограбват България и да съсипват имиджа й пред света, категоричен е националистът. По думите му в България трябва да се въведе задължително гласуване и само тогава ДПС ще бъде изхвърлено зад борда, там където му е мястото. Това е една сепаратистка партия, която провежда митингите си на турски, която отцепва цели райони от България и ги подготвя за откъсване от нашата родина.
Прокуратурата да се самосезира и да провери всички финансови институции, икономическа полиция, финансово разузнаване и данъчната агенция, да проверят имуществата и приходите на Ахмед Доган, огромните имоти, които има и връзките му със съмнителния бизнес, призова Сидеров. Без да се направи това, няма как да се отървем от хватката на ДПС. Но явно днешните управляващи са и финансово, и икономически обвързани с Доган. Тази мафия трябва да бъде изрязана до корен и това може да го направи само АТАКА, категоричен бе Волен Сидеров.



Тагове:   Доган,   скок,   останките,


Гласувай:
0



1. анонимен - И три пенсионни компании проплакаха от Христо Ковачки
23.05.2008 20:48
Три от най-големите пенсионни компании - "Алианц", "Доверие" и "Съгласие", са подали сигнали в Комисията за финансов надзор (КФН), че работодателите са принудили служители в няколко предприятия да променят пенсионния си фонд. Това съобщиха вчера представители на дружествата. Информацията бе потвърдена и от зам.-председателя на КФН Бисер Петков.

Ощетените твърдят, че върху работниците в предприятията "Брикел", ТЕЦ "Марица" 3 и "Атоменергоремонт" е оказван натиск да се прехвърлят в новосъздадения пенсионен фонд "Топлина". Трите предприятия, както и "Топлина" са собственост на бизнесмена Христо Ковачки, който нашумя покрай скандалите си със Столична община и Общинска банка.
"Топлина" получи лиценз миналото лято, но започна да функционира преди няколко месеца. Според системата ДАКСИ 46% от акциите й се държат от фирмата "Ел-Ем-Импекс", която е 100% собственост на бизнесмена Христо Ковачки.
"1250 осигурени в нашите фондове са подали заявления да се осигуряват в "Топлина". Странно как 950 от тях изведнъж само в рамките на 2-3 дни са решили да го направят", заяви Милен Марков от "Съгласие".
"Става въпрос за хиляди работници в "Брикел", ТЕЦ "Марица" 1, топлофикациите в Перник, Плевен, Враца, мината в Чукурово, "Атоменергоремонт" и др. Хората се оплакват в нашите офиси, че ги викат един по един да им обясняват да си сменят фонда. Но сме в затворен кръг - никой не подава писмена жалба, защото се страхува за работата си", коментира и шефът на "Алианц" София Христова.
"Идват в офисите, хората ни пишат имейли и ни молят да направим нещо да останат там, където са. Сега това се случва със служителите само на 3-4 предприятия на Ковачки - в Раднево, Гълъбово, но очакваме жалби и от Перник, Бургас, Сливен", коментира Даниела Петкова, изпълнителен директор на "Ти Би Ай Доверие". За тримесечието 710 души са се прехвърлили от "Доверие" в "Топлина". "Това може да е и за добро - работодателят да започне да осигурява служителите си. Защото и без това, откакто се смени собствеността на тези предприятия, осигурителните вноски много намаляха - хората масово се осигуряват на минимална работна заплата, а вноските идват с големи прекъсвания", добави Петкова.
"Не сме елемент от такъв сценарий. Спазваме разпоредбите на законовата уредба и не участваме в такива действия, които се описват", коментира пред "Сега" директорът на "Топлина" Цветан Атанасов.

цитирай
2. анонимен - КОСЬО САМОКОВЕЦА СЕ ПРЕРОДИ В ХРИСТО КОВАЧКИ
23.05.2008 20:50
КОСЬО САМОКОВЕЦА СЕ ПРЕРОДИ В ХРИСТО КОВАЧКИ

През 2002 г. Христо Ковачки влиза в поредния си конфликт. Този път обаче роденият в Самоков възпитаник на Ленинградския институт има опасен противник насреща си. Мерника му е вдигнал босът на ВИС-2 Георги Илиев. Висаджията има репутацията на „вся и всьо" в подземния свят.

Скандалът между Главния и Христо Ковачки на пръв поглед е невинен. Доста по-рано днешният бизнесмен се е оженил за фолкпевицата Деси, родом от Перник. Смуглата изпълнителка се изявява като творческа половинка на Тони Стораро и е една от любимките на Коко Динев, Георги Илиев и останалите висаджии заради плътния си глас и доброто пеене на живо.

Ковачки обаче не одобрява участията на половинката си, и то не само в „Кошарите". Държи да присъства на всеки ангажимент на Деси. Запознава се например с Димитър Димитров-Маймуняка, който по това време излиза с друга чалгаджийка – Лия.

„Още тогава Ковачки правеше впечатление с надменното си държание. Знаеше се, че търгува със зеленчуци и с други продукции в Русия. Движеше се с няколко бодигардове и гледаше подозрително. Веднъж стана проблем между него и Жоро Илиев, но не се стигна до физическа саморазправа, защото и двамата бяха с охранители", припомня си наш музикален продуцент.

Ковачки търси за съдействие в разрешаването на конфликта си с Георги Илиев своя съгражданин Константин Димитров-Самоковеца. „Картофопроизводителят" урежда помирителна среща между боса на ВИС-2 и Ковачки. По-късно съпругът на фолкпевицата Десислава дори завърта бизнес с Главния - през 2004 г. купи магазините "Оазис" за над 9 милиона лева.

По това време Константин Димитров вече е загубил влиянието си по митниците след падането на кабинета на Иван Костов. Предстои Самоковеца да бъде осветлен и изтласкан от митниците, а по-късно -ликвидиран.

Именно убийството на Константин Димитров в Амстердам дава мощен тласък на бизнеса на Христо Ковачки. Днес роденият през 1962 г. бизнесмен е един от най-големите играчи в енергетиката, контролира Общинска банка, няколко мини и рудници, верига от супермаркети и дори пенсионни и здравноосигурителни фондове.

Когато обаче ти тръгне име на мутра, трудно можеш да го изчистиш. Още повече че в България биографиите на изведнъж появилите се бизнесмени си приличат удивително. Макар черно на бяло да няма доказателства, свързващи 46-годишния енергиен милионер с организираната престъпност, той отдавна си е спечелил репутацията на силов и агресивен играч и в пряк, и в преносен смисъл.

Най-разпространяваната версия за натрупването на изненадващата финансова мощ на Христо Ковачки е, че той приватизира мините „Чукурово", "Бели брег" и "Черно море", както и предприятието „Лазерни и оптични технологии"

с парите на Косьо Самоковеца

За това алармира още преди три-четири години австрийски икономически вестник. Сигналът не бе разследван нито от финансовото разузнаване, нито от прокуратурата. Така въпросът, откъде са десетките милиони евро, които Христо Ковачки изсипа за броени месеци за приватизацията на няколко ВЕЦ-а и мини, остана без отговор.

Без Самоковеца, но по самоковски. Така описват стила на банкера Ковачки във финансовите среди. Енергийният бос ходи с костюм и с вратовръзка, но по-голямо впечатление на околните правят петнайсетте му бодигардове, които го обграждат плътно, бронираните джипове и мерцедеси в черни стъкла и дори кабинета в Общинска банка. Още преди година Христо Ковачки нареди да бронират и „опушат" стъклата на офиса му в банковата институция.

„Пазят го по-добре и от Буш", коментират драконовските мерки за сигурност, които взима олигархът.

Впрочем детайли от покупката на Общинска банка дават още един повод да се гледа подозрително на бизнесмена от Самоков. През 2005 г. дългогодишният приятел на Стефан Софиянски - банкерът Любомир Павлов, е притиснат до стената. Любо Пъпката е арестуван показно и тикнат зад решетките, а из София се разнасят легенди за милионите, които са източени от столицата чрез Общинска банка. Любомир Павлов се оказва жертва на войната между Антоан Николов и Стефан Софиянски и трябваше да продава спешно банката си, за да се сдобие с пари.

Точно в този момент като месия за Любомир Павлов се явява Христо Ковачки. Закъсалият Любо Пъпката се договаря с енергийния бос за 11 милиона евро. финалните преговори се водят на дискретно място - шикозна вила в квартал Бояна, на панорамния път, където Павлов от години има навика да кани приятели и приятелки в„прокурорска" възраст.

И до днес съпругът на Диляна Грозданова не е видял шест от единайсетте милиона. Което е причина навсякъде да разказва:

„Ковачки ме измами с няколко милиона"

Ако се съди по маниерите в бизнеса на Христо Ковачки, лесно може да се прогнозира, че Любо Пъпката никога няма да види милионите си. Защото за никого във финансовите среди не е тайна, че Ковач-ки има задължения от над 300 милиона лева към Първа инвестиционна банка.

„Продадох си яхтата заради него", къде на шега, къде насериозно разправя банкерът Цеко Минев. Преди няколко месеца Минев шитна огромната си яхта на гръцки бизнесмен за 4,5 милиона евро.

Самият Ковачки не отрича, а напротив - потвърждава, че прави мащабен бизнес с кредити. Мъжът на фолкпевицата Десислава, някога известна с прозвището си Пернишката Шер, има над 5000 души служители. Империята на бизнесмена е концентрирана върху веригата супермаркети „Европа", мините „Черно море" и „Чукурово", ТЕЦ „Марица Димитровград", няколко ВЕЦ-а, сливенската „Топлофикация", завод за преработка на стари автомобилни гуми, 25 % от Общинска банка. Именитият самоковец е най-големият като брой дружества частен собственик в българската енергетиката със седем въгледобивни дружества, четири от големите топлофикации, един ТЕЦ и още няколко компании.

Любопитен детайл е, че Христо Ковачки е най-големият български инвеститор в съседна Сърбия. Според версията на сръбски полицаи, лансирана в медиите в съседната държава, енергийният бос е

свързан с мафиота Сретан Йосич

Международният нарко-бос Йоца Амстердама, подвизавал се дълги години с фалшива самоличност в България и подозиран за поръчител на убийствата на основателя на БИС Васил Илиев и сикаджията Поли Пантев, бе заловен от нашите служби през 2002 г. и екстрадиран в Холандия. По-късно Йосич, покровител на Милчо Бонев - Бай Миле, и бивш съратник на Младен Михалев-Маджо, се завърна в Сърбия, където полежа няколко месеца в затвора и бе пуснат под домашен арест. В България пък се заговори, че Бойко Борисов е получил заплаха за живота си. Според данни на сръбските служби за сигурност Сретан Йосич готвел убийството на Борисов.

Днес Йоца Амстердама е активен участник в бизнес живота на Сърбия. Чрез подставени лица той контролира няколко предприятия. Каква е точно връзката между Йосич и Христо Ковачки, остава загадка. Сръбски журналисти обаче твърдят, че имат информация от полицията за засечени срещи между нашия бизнесмен и Йосич.

„В България Христо Ковачки се определя като противоречива личност заради политическата му ангажираност и участието му в множество приватизационни сделки в енергетиката. Това, по което си прилича със сръбските бизнесмени, е усещането му за „култура". Когато за първи път купува една недовършена библиотека, българските ме дий се чудят с какво ли са свързани намеренията му Много бързо се разкрило, че възнамерява да построи супермаркет на това място".

Така сръбският вестник „Глас Явности" описа Христо Ковачки през април 2007 г., когато „новият Самоковец" купи рудника за кафяви въглища „Ковин" в Крушевац за 16 милиона евро. По-рано съпругът на фолкпевицата Десислава приватизира втория по големина в Сърбия завод за автомобилни гуми „Трайъл" за 12 милиона евро и още 5 други предприятия.

Съмненията, че Христо Ковачки се числи към „добре облечените бизнесмени" се подхранват и от няколко скандални случая, свързани с негови фирми.

През зимата на 2005 г. енергийният бос се споразумя с кмета на София Бойко Борисов да съхранява боклука на столицата в мини „Чукурово". Тогава стотици жители на село Габра се събраха на протест пред входа на мините и отказваха да пускат камионите с боклуци. Последва масов екшън - десетки гардове на Христо Ковачки смляха от бой протестиращите.

Биячите на енергийния бос хвърляха хора от моста

а чудовищните сцени по чудо завършиха без трупове и с 34-ма (!) души в ареста. Часове по-късно се оказа, че тринайсет от арестуваните гавази на Христо Ковачки са криминално проявени и са регистрирани в полицията. И при този случай санкция за енергийния бос не последва, а това го мотивира да поощри гавазите си: „Охраната се намеси, когато селяните се опитаха да нападнат автомобил, който превозваше 130 000 лева за заплати на миньорите в мината". Впоследствие разследването установи, че версията на Христо Ковачки за инцидента е невярна.

Преди месеци три от най-големите пенсионни компании - „Ал ианц", „Доверие" и „Съгла сие", подадоха сигнал в Ко мисията за финансов надзор, че Христо Ковачки натиска силово свои служи тели да сменят пенсионния си фонд. Върху работници те в предприятията „Брикел", ТЕЦ „Марица 3" и „Атоменергоремонт" е бил оказван натиск да се прехвърлят в пенсионен фонд „Топлина".

„Става въпрос и за хиляди работници в „Брикел", ТЕЦ „Марица 1", топлофикациите в Перник, Плевен, Враца, мината в Чукурово... Хората се оплакват в нашите офиси, че ги викат един по един да обясняват да си сменят фонда. Но сме в затворен кръг - никой не подава писмена жалба, защото се страхува за работата и здравето си", обяви на пресконференция шефът на „Алианц" София Христова.

Че Христо Ковачки играе важна роля в социалния и политическия живот на България, стана ясно и през есента на 2007 г., когато бяха отчетени най-купените избори в крехката демократична история на страната. Бизнесменът бе сред учредителите на партията „ЛИДЕР", а в политическите среди се коментираше, че Ковачки е

част от обръча на Ахмед Доган

Неслучайно съпругата на заможния самоковец фолкпевицата Десислава, обикаля тузарските курорти на Европа с министърката на бедствията и аварийте Емел Етем. През лятото, докато България го реше в пламъци, Емел Етем и някогашната дуетна половинка на Тони Стораро заминаха заедно на почивка в Ница и в Монте Карло

Последните слухове за Христо Ковачки също не са розови. От месец и половина насам олигархът не се е появявал никъде на публично място, а изчезването му съвпада с мълвата за системно необслужване на кредити към Първа инвестиционна банка. www.kliuki.net

цитирай
3. анонимен - Заплатките на областните координатори на лидер са 1000лв
29.05.2008 19:38
Заплатките на областните координатори на лидер са 1000лв. А на общинските 200лв. + разноските.
цитирай
4. анонимен - Siderov
04.08.2008 11:47
Siderov e po-opasen ot Kova4ki. Toi e priako obvarzan s generalskoto dvijenie i Lukanovata mafia. 6 godini be PR na Overgas - 4ast ot imperiata na Multigrup. A sega po4iva bezplatno s jena si v hotelite na Madjo v Slan4ev briag - Helena Beach.
цитирай
5. анонимен - HardStyle to all
14.11.2011 14:08
Hello
I would like to tell you about the music genre <b>HardStyle</b>.
With it you can find on the site <a href=http://defqon.ru/>HardStyle</a>, just visit <a href=http://forum.defqon.ru/>Hardstyle Forum</a>. With best wishes. :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: corruption
Категория: Регионални
Прочетен: 5439337
Постинги: 330
Коментари: 3471
Гласове: 11158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930