Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2009 20:58 - Румен Овчаров: БСП създаде РЗС
Автор: corruption Категория: Регионални   
Прочетен: 2819 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 21.07.2009 21:02


Румен Овчаров: БСП създаде РЗС 21.07.2009 19:57 Шефът на софийските социалисти пита също кой и кога е направил БСП присъдружна партия на ДПС и как сега ще се разграничават от Доган размер на шрифта: image БСП е създала партията "Ред, законност и справедливост" на Яне Янев, помагала й е, помагала е и на ЛИДЕР на Христо Ковачки.

Това сензационно признание е направил председателят на Софийската организация на социалистическата партия и член на Изпълнителното бюро на Висшия съвет на партията Румен Овчаров на закрито заседание в понеделник.

За изказването му се разбра, след като днес в You Tube бе публикуван видеозапис (youtube.com).

"Кой реши, че създаването и поддържането на РЗС ще ни помогне и че ЛИДЕР ще ни бъде от полза", пита съпартийците си Овчаров. В анализ на катастрофалните за партията парламентарни избори бившият министър в кабинета Станишев остро критикува "сватбата" на БСП с ДПС и някои свои партийни другари, без да им казва имената.

На заседанието на Градския съвет на БСП Овчаров казва: "Можем да задаваме въпроси за политическото генно инженерство. Кой и кога измисли, че създаването и подпомагането на РЗС ще ни помогне".

Той се възмущава, защото някой бил вкарал социалистите в заблуда, че ЛИДЕР ще са техни партньори". още по темата Социалистите в София преизбраха Румен Овчаров image 0 | image2580 Лилов: Станишев не поиска никога съвет от мен image 27 | image19358 Кой гласува за БСП image 48 | image9380

"Кой сега ще сърба попарата от това", пита Овчаров.

Намеци, че партия "Ред, законност и справедливост" е проект на бившите и настоящите тайни служби, бяха изказани по време на предизборната кампания от министъра на вътрешните работи в оставка Михаил Миков. Мнозина, сред които най-вече социалисти, задаваха въпроси откъде идва щедрото финансиране за партията на Яне Янев.

В началото лидер на РЗС заедно с Янев беше и многократно доказаният бивш агент на Държавна сигурност, някогашният енергичен активист на СДС и конституционен съдия Георги Марков.

Овчаров задава поредица риторични въпроси:

- Кой и кога е направил БСП присъдружна партия на ДПС и как сега червените ще се разграничат от формацията на Доган, като са почти прегърнати в парламента?

- Как направихме корупцията етикет на това управление и кой принуди Сергей Станишев да прехвърля върху борците срещу корупцията вината за чужди кражби?

- Кой е позволил съществената политика да бъде изместена от евтини пиар мероприятия и младежката политика да се превърне в политика за изграждане на предани хора?

- Защо около партийното ръководство се въртят едни и същи хора, които са превърнали в своя кауза битката с врага с партиен билет?

- Защо на възлови места са се оказали хора с нулева партийна и експертна подготовка?

Лидерската кампания изисква лидерска отговорност, заявил Овчаров, намеквайки, че Станишев всичко е решавал сам и сега трябва си понесе последиците. В предварително подготвен анализ като основни недостатъци и грешки се отчита предизборната кампания, която не е била съобразена с политическата обстановка и общественото настроение.

Недобре обмислени били някои мероприятия като широко рекламираното "Презареждане", участие на комиците в митинг-концертите и непрекъснатото местене на шатрите.

Няма обяснение "запъването" за предварително ясни последици от някои действия - регистрацията на СДС, мажоритарния избор, провеждането на изборите в различни дни, обявяването на кризисния щаб за чистотата на столицата, се казва в анализа и така се признава, бе БСП е била инициатор и организатор на всичко изброено.

Овчаров иска преоценка на досегашната коалиционна политика на БСП. Като недостатък той сочи и лошата медийна политика. Необходима била нова медийна политика, която да бъде подчинена на стратегия на изграждане на модерен образ на партията като цяло, налагане на нови лица и разширяване качеството на присъствие в интернет.

Овчаров обаче подчертал, че БСП не бива да допуска управлението й да бъде приравнявано към неуспешните леви кабинети от прехода. Важно било че партията доказала как може да приключва цялостен мандат.
 




Гласувай:
0



1. анонимен - ще духат супата сега
23.07.2009 20:21
ще духат супата сега
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: corruption
Категория: Регионални
Прочетен: 5438800
Постинги: 330
Коментари: 3471
Гласове: 11158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930