Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2008 21:38 - Президента се опитва да надмине Панагюрецът Никола Делирадев един от най-големите ловци на света. Живял е от 1907 до 1961 година в Етиопия.
Автор: corruption Категория: Хоби   
Прочетен: 7090 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 30.12.2008 23:53


Битка на живот и смърт

Панагюрецът Никола Делирадев е един от най-големите ловци на света. Живял е от 1907 до 1961 година в Етиопия. В книгата си "Последният ми лов на слонове" е описал пътешествията си и ловните приключения.

...Из високата трева нещо шумоли и издава приглушени звуци. Изведнъж се чува гръмогласно: "Ау-у-у! Аух-аух!" Това е гърлената въздишка на лъв. Той е направил неуспешен скок след пъргавата антилопа или е уловил зебра. Косата ми се изправя. Гърленият звук е съвсем близък, като че гривестото чудовище дебне и плаши самия мене. А може би тишината създава тази измама. Страшно е да чуваш противника и да не го виждаш. Въпреки смущението си вървя. Окуражавам се, стискам пушката. Полянките излизат в равнина, обрасла с висока трева и бодливи храсти. Обляно от млечната светлина на луната, всичко изглежда недействително.
Спъвам се в меко, топло тяло. Газела. Полуизядена. Смутих нечий пир. Връщам се в лагера и лягам в палатката.

imageЧуваме рев на лъв. Лейтенантът ми смигва, зарежда пушката и тръгва право срещу лъва. Казах ви, юнак човек. Окото му не трепва. Лъвът пак реве сърдито, заплашително, саваната трепери, дори птиците бягат, а моят господар крачи срещу лъва. Аз го следвам на разкрач, а на десетина метра по-назад тичат другите войници. Тревата се раздвоява и пред нас разтърсва грива един огромен лъв. Сърдит, гневен. Ръмженето сякаш къса червата му. Лейтенантът не трепва и стреля в гърдите му. От раната бликва кръв, но и лъвът не трепва, хвърля се и поваля моя господар. В упор изпразвам пушката си в лъва, но той така ме плясва с предната си лапа, огромна и тежка, че пушката хвръква от ръцете ми. Фонтан от кръв ме плисва откъм раната на лъва, който се строполява върху лейтенанта и едва не го задушава с трупа си, не по-лек от двеста килограма. Опитвам се да го отместя, но и от моята ръка блика кръв, вие ми се свят, политам напред. Подхващат ме моите другари войници и ме пренасят в лагера. Спасяват и лейтенанта. Лъвът е скъсал с ноктите си левия му гръден мускул, строшил е ключицата му и е одраскал гърдите и диафрагмата му.
Гоце изтрепал 20 глигана в резервата на Белене imageimageimageimage
чудесен трофей от елен за златен медал, бившият съветски ръководител Леонид Брежнев ни опрощава над 1 милиард рубли дълг. Не остава по-назад и министър-председателят на провинция Бавария (бивша ФРГ) Франц Йозеф Щраус, който отпуска на България заем 700 млн. германски марки с 2% лихва след успешен лов в края на 80-те години. Срещу инструменти за камерен оркестър от монголския държавен глава Цеденбал получаваме през 1974 и 1976 г. архари за аклиматизация и развъждане.

image Карпатска мечка - последният трофей на Емил Кюлев По-малко от две седмици преди смъртта си банкерът отстрелва

Природозащитници искат от Първанов списък с трофеите му

imageimage

16.06.2007
Над 20 глигана е отстрелял президентът Георги Първанов при ловен излет миналия уикенд на остров Белене. Това съобщи вчера отлично информиран източник от "Дондуков" 2. Кървавата баня се разиграла в природния резерват "Персински блата", обявен през 1981 г. за защитена територия. Гоце и компанията му пристигнали на острова още в петък и  начело с първия ловец на държавата гърмяли непрестанно до неделя. Самият Първанов бил особено ожесточен и не прощавал дори на майки с приплоди. Част от трофеите му били полудиви, наследници на прасетата, които са изяждали избиваните от комунистите политзатворници, пратени в лагер на острова.
Остров Белене, известен и като Персин, е забранена територия заради намиращия се там затвор. Единствено понтонен мост го свързва с българския бряг на Дунав. По тази причина хайките срещу глигани са успешни, защото животните няма къде да избягат.
Без да знаят за новите ловни подвизи на Гоце, 30 неправителствени организации, обединени в коалицията "За да остане природа в България", вчера настояха президентът да се откаже от лова като спорт, докато е държавен глава, и да публикува списък животните, които е отстрелял, и сумите, платени за тях.
Прородозащитниците са възмутени от информацията, че Първанов е убил защитен див козел (архар) в узбекския Нуратински резерват по време на официалното му посещение в страната. Архарът на Гоце бе оценен на 20 хил. долара. Еколозите са събрали около 660 подписа под протестна декларация до президента Първанов, узбекистанския държавен глава Ислам Каримов, президента на ЕК Жозе Мануел Барозу и външния министър Ивайло Калфин.
От коалиция "За да остане природа в България" настояват Георги Първанов да върне трофея от дивия козел на узбекистанския президент и публично да се извини на българския и узбекистанския народи. Еколозите искат също страната ни да компенсира Нуратинския резерват за постъпката на президента като окаже съдействие за опазване на природата в резервата.
Природозащитниците изложиха исканията си на среща в парламента с депутати от ДСБ. Категорично не приемаме държавният глава да демонстрира стил на живот и навици от времето на Тодор Живков и Пенчо Кубадински, заявиха от партията на Костов в декларация.
Разказано от Пламен Кубадински-баща ми, беше за един лов на лъвове в Африка. Стрелял два пъти от джипа, но не улучил. Лъвовете станали и два от тях нападнали джипа и се насрали от страх. Водачите изпразнили автоматичните си пушки, без никакъв ефект, тъй като се били уплашили. Единият лъв се върнал, но другият продължил. Доколко е истина не знам, но го разказваха очевидци. В момента, в който лъвът скочил върху джипа, баща ми го гръмнал и той паднал.
След което мили с маркуч задниците на двамата африканци...




Тагове:   Никола,   най,   надмине,   опитва,


Гласувай:
0



1. voinov50 - Да...да...
10.12.2008 21:59
Той беше на лов и над Симитли в деня последстващ пожара във влака..., но голямата статия във в-к Струма на първа страница го принуди да върнат викачите от пусиите немедленно долу в града.
цитирай
2. анонимен - oTiVfUCS
28.05.2011 11:34
Tahkns for sharing. What a pleasure to read!
цитирай
3. анонимен - OFRsCFVlVUBLFccTqu
29.05.2011 14:50
fCEzAZ <a href="http://nzvqxtnunlgd.com/">nzvqxtnunlgd</a>
цитирай
4. анонимен - DaGuRbBJycLMIVle
29.05.2011 19:42
39wIQp , [url=http://vabscizvdynj.com/]vabscizvdynj[/url], [link=http://vfiwffkxjcun.com/]vfiwffkxjcun[/link], http://pkolzazkpbkz.com/
цитирай
5. анонимен - pGyqfdUZMcNiJTF
31.05.2011 11:04
udaEPX <a href="http://xlmwwwiuotvz.com/">xlmwwwiuotvz</a>
цитирай
6. анонимен - hDtIXiPklaxo
01.06.2011 20:04
GfKvCr , [url=http://uqofftygvmci.com/]uqofftygvmci[/url], [link=http://ymklnqdslgxn.com/]ymklnqdslgxn[/link], http://zekwkshmxvnf.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: corruption
Категория: Регионални
Прочетен: 5441756
Постинги: 330
Коментари: 3471
Гласове: 11158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930