Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2007 17:48 - Служебно досие на Бойко Методиев Борисов \материалът е от глобалната мрежа на интернет/
Автор: corruption Категория: Регионални   
Прочетен: 35169 Коментари: 44 Гласове:
1

Последна промяна: 31.12.2007 21:53



image
Служебно досие на Бойко Методиев Борисов

 

УЧАСТИЕ ВЪВ ФИРМИ:

 

1. Ипон-1"ООД, регистрирана на 13.09.1991 год. на адрес София, ул. "Раковски" 209. В тази фирма Бойко Борисов е съдружник с баща си (Методи Борисов Георгиев), Живко Делчев Делчев и Павел Методиев Алексиев.

2. "Ипон-2"-ООД, регистрирана в края на 1992 год. на същия адрес, в която е съсобственик с Цветелина Бориславова Карагьозова.

3. "Ипон-Агенция за сигурност и охрана"-ООД, регистрирана през м. април 1998 год. на адрес: София, ул."Гечкенли" 4. Съдружници и управители - Владимир Петев и Васил Калугеров. Изпълнителен директор - Младен Георгиев.

4. "Интербулпред"-АД, регистрирана през есента на 1997 год. на адрес София, бул."Г.М.Димитров", бл.3, ет. 6. и уставен капитал 1 млн.лв. Съвет на директорите - Бойко Борисов, Евстати Гюров, Чавдар Чернев, Румен Николов, Димо Кръстинов, Владимир Петев.

5. "Тео Интернационал"-АД, Бургас - до лятото на 1996 год. Бойко Борисов е член на Съвета на директорите заедно с Румен Николов "Пашата". Впоследствие са заменени от Иво Каменов Георгиев и Недялко Кирезиев.

В периода 1994–1997 "Тео интернационал" е уличена в производство на фалшиви цигари "Марлборо" и "Мелник" във фабриката й в Крайморие. Борисов се оттегля от нея на 24.06.1996, след скандала и бягството на третият собственик – Емил Райков. Аферата е разкрита още на 25.03.1995 г., но тогава делото било смачкано и фабриката продължила да произвежда още 2 г. Налице е информация, че Бойко Борисов и Румен Николов “Пашата” изобщо не са разпитвани за разбитата фабрика. Има данни, че доверен информатор от I РПУ-Бургас е предупреждавал фирмата за предстоящите проверки. По това време шеф на РПУ-то е Георги Пенев - пенсиониран от Бойко Борисов с почести и назначен през м. ноември 2001 г. за регионален директор на охранителната фирма “Ипон”.


6. "Джи енд Би травъл къмпани", регистрирана през есента на 1994 год. и свързана със СИК. Съдружници са Бойко Борисов, "София Делта"-ООД и др. През април 1996 год. фирмата е одобрена за купувач на 55 % от акциите на грандхотел "София" за 595 млн.лв. (8,5 млн. долара). Впоследствие сделката е разтрогната, поради неизплащане на първата вноска.

7. "Прахайм"-ООД - Червен бряг, учредена през 1996 год. Дейност – производство на сапуни и миещи препарати. Съдружници - Бойко Борисов, Цветелина Бориславова и "Прайм инвестмънт тръст"(един от учредителите и основните акционери на ТСБанк,). Управители – Цветелина Бориславова и Алипи Алипиев.

8. "Будоинвест"-ООД Съдружници: Румен Цветков, Алексей Петров, Бойко Борисов (до м.август 1998 год.)

9. "Би енд Пи Комерс"-ООД, регистрирано през м.май 2001 год. на адрес: София, ул. "Любен Каравелов" 83, ет. 2. Съсобственици - Бойко Борисов и Пламен Тачев Петров.

10. "Цебра"- ООД, регистрирано през 1994 год. Съдружници - Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Живко Делчев.

11. Ти Би Ай - 97". Съдружници - Бойко Борисов, Тодор Толев.

12. "Сириус-2"- ООД, регистрирано през 1992 год.Собственици – Бойко Борисов и Цветелина Бориславова.

13. "Химтекс"- АД. Членове на съвета на директорите Бойко Борисов, Цветелина Карагьозова и Мирослав Дерменджиев до 1997 год. Впоследствие в СД на дружеството влиза майката на Цветелина.

 

БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛИ

 

1. Цветелина Бориславова Карагьозова, род. 27.09.1958 год. в София, председател на Надзорния съвет на СИБанк, разведена.
     Баща й - Борислав Карагьозов, преди 1989 год. е бил служител на ПГУ- ДС и е работил като материално отговорно техническо лице към български посолства (САЩ, Индонезия, Румъния).
     Майка й - Веселина Карагьозова, род. 28.06.1929 год. е акционер е в "Кемисол"- АД, Стара Загора – дружество, търгуващо с химически продукти.
     Тя има две дъщери от разтрогнат брак със Стефан Абаджиев (син на бившия член на Политбюро на ЦК на БКП и бивш посланик в Румъния Иван Абаджиев).
     До 18-годишната си възраст Цветелина живее със семейството си предимно зад граница. В Букурещ завършва гимназия към руското посолство.
    В Румъния започва да следва философия, но след една година прекъсва, поради завръщане на семейството й в България. В София Цветелина завършва английска и испанска филология. Докато следва, започва работа в международния отдел на СУ.
     След завършването, известно време работи в свързаното със спецслужбите външнотърговско дружество "Инко". По същото време следва и в УНСС, специалност "Международни икономически отношения". Първоначално е представител за Балканите на международна компания за автоматизирани системи. Впоследствие работи в стопанско обединение "Гъвкави автоматизирани производствени системи" (ГАПС). През 1989 год. напуска ГАПС и започва частен бизнес.


1.Участие във фирми и други стопански организации:

 

а "Бентонит" - Кърджали (собственост на СИБанк - пряко и чрез офшорни фирми) - собственик и управител. Предприятието е закупено в периода 1998 – 1999 г. от РМД с участието на частни фирми, като сделката е финансирана от свързаната със Славчо Б. Христов БРИБ. Понастоящем има назначена прокурорска проверка за произхода на парите за неговата приватизация като част от разследването на кръга “Капитал”.

а "Консорциум каучукова индустрия"- АД, София - член на Съвета на директорите;

а "Ай Ти Пи - България"- ЕООД - собственик и управител;

а "Интерпрайм тобако"- ООД - съдружник и управител. Във фирмата участва Румен Николов “Пашата” чрез фирмата си “Арена 95”.

а “Ипон-2"-ООД – съсобственик;

а “Прахайм"-ООД - Червен бряг – съуправител;

а "Цебра"- ООД (която от своя страна е съдружник в "ИПОН - Агенция за сигурност и охрана" – ООД) – съдружник;

а "Сириус-2"- ООД – съсобственик;

а "Химтекс"- АД - член на Съвета на директорите

а "Трол", Лихтенщайн (офшорна фирма) - управител на търговското представителство на фирмата в България. Представителството се помещава на адреса на "Ипон";

а председател на фондациите “Екофонд-Ра” и “Българска медицина” (свързана със Славчо Б. Христов). Двете фондации” държат 9.87% от акционерния капитал на СИ Банк.

От м.октомври 2001 год. Цветелина Бориславова е председател на Надзорния съвет на СИ Банк. Договорено е на среща в Гърция през пролетта на 2001 год., на която присъства и Бойко Борисов.

На 27.03.1997 год. е взривен джипа й, вследствие на което е тежко ранена и претърпява няколко операции.

 

2. Бизнес-партньори:

 

а Павел Алексиев, съдружник в Ипон-1" ООД. Фигурира в редица други фирми, по-интересните от които са в структурите на гравитиращия около КТ "Подкрепа" "Елтекс холдинг". Някои от фирмите на Алексиев са в списъка на т. н. кредитни милионери, а други са свързани с "Отворено общество" и Георги Прохаски. Алексиев е бил собственик на "Солекс" - с. Петърч - един от най-крупните длъжници на фалиралата БЗК.

а Владимир Цонков Петев, род. 1959 год. във Варна, съдружник в "Ипон-Агенция за сигурност и охрана" ООД. Бивш служител в СГУ – ДС. Един от най-близките приятели на Бойко Борисов. Служили са заедно в ШЗО-Плевен и съвместно са тренирали карате.

а Васил Калугеров, съдружник в "Ипон - Агенция за сигурност и охрана" ООД, бивш началник на охранителна полиция в СДВР. След напускането на МВР работи в "Ипон". До 1999 год. е съдружник в "Россия.Ком"-ООД. Заедно с бившия директор на СДВР Ангел Трифонов Трифонов е съдружник във "Флай инс"-ООД, София. Освободен в началото на 2000 г. и мястото му като съсобственик е заето от "БИУМ-99"-ЕООД – фирма на Б. Борисов, регистрирана през м.май 1999 год. в София, ул."Карнеги" 3 с капитал 5 млн.лв. и управител Йордан Здравков Йорданов. (Всъщност собствеността на Борисов в "Ипон" понастоящем е чрез "БИУМ".)

а Младен Георгиев, управител на "Ипон - Агенция за сигурност и охрана" ООД. Към 1991 год. е бил шофьор и автомобилен механик в ЦСБОП. За известен период е оглавявал сектор "Автотранспорт" в същата служба. Завършил задочно школата в Симеоново, а впоследствие и право, след което е назначен за оперативен работник в сектор "Вътрешен тероризъм" - ЦСБОП. Освободен е със заповед на тогавашния директор Кирил Радев, като истинската причина е връзки с престъпни и силови групировки. Започва работа в "Ипон" и през лятото на 2001 год. пряко отговаря за охраната на царица Маргарита.

а Иво Каменов Георгиев, член на Съвета на директорите Тео Интернационал"-АД, Бургас. Завършил ВИФ и защитил най-висок дан киокушинкай в Япония. Член на ръководството на “Химимпорт”. Един от главните съдружници във фирмите на империята ТИМ – варненска групировка, чието име се свързва с прокурора от Върховна касационна прокуратура Николай Колев. Започнала с охранителен бизнес и съмнения за участие в трафик на крадени коли. Извоювала правото на независима дейност след серия от сблъсъци с ВИС, СИК и „Аполо и Болкан". През 1996 г. участвала в престрелка с хора на бившите барети заради контрола на проститутките на Златни пясъци. През 1998 г. обвинена, че е взривила колата на собственика на, бургаската телевизия СКАТ, кандидатстваща да купи „Варна кабел". Заподозряна и в извършено през 1997 г. покушение срещу Иван Чолаков - тогавашния приватизатор на Варна. Понастоящем собственик на телевизия “М САТ”, “Химимпорт”, 30% дялово участие в Централна кооперативна банка (чрез офшорни фирми)

а Евстати Борисов Гюров, род. 1959 год. в София, член на СД на "Интербулпред" АД и съдружник в "Джи енд Би травъл къмпани"(чрез "София Делта"-ООД). След 1982 год. е работил по линия на ДС в 05 РПУ и IV управление на ДС (икономическо направление), София. Напуснал системата на МВР и започнал частен бизнес през 1988 г. Кредитен милионер. Засичан във връзки с чеченски групировки.

а Димо Генчев Кръстинов, член на СД на "Интербулпред" АД. О. з. офицер от ПГУ- ДС, близък с Максим Димов и Чавдар Чернев.

а Чавдар Антонов Чернев, член на СД на "Интербулпред" АД и съдружник в "Джи енд Би травъл къмпани" (чрез "София Делта"-ООД). Бивш зам.началник по ДС на 02 РПУ, София. Директор на столичното управление на МВР през 1990-1991 г. (в периода на създаването на борческите структури; разрешил получаването на оръжие от група борци, извършили първата афиширана публична демонстрация на сила и законова недосегаемост през м. август 1991 г. - охраната на ресторант "Ла Страда" във ВС "Дюни" открито се противопоставя на извършването на полицейска проверка във връзка с осъществено тежко престъпление.). Сега бизнесмен и възлова фигура в кръга “Банкя”. Близък с Лора Виденлиева, Максим Димов, Виктор Вълков, Ивайло Трифонов Чернев, с които има съвместен бизнес. Неговият брат Тихомир Чернев от митнически инспектор на летище София е преназначен за главен секретар на ГУ “Митници” през 2002 г.

а Румен Гоцов Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД. Род. 26.05.1962 год. в с. Миланово, Благоевградско, член на СД на "Интербулпред"-АД българомохамеданин, бивш служител от спецотряда за борба с тероризма, един от лидерите на силовите структури в България. Съдружник в "Интергруп" (на "СИК"), "Интерпетролеум", ЗК "Спартак", "Ин- 80", "Сенатор-ПМ", "Ай-Джи-ЕМ"- АД, "Цебра"- ООД, "Тео интернационал"- ООД, "Ремекс"- ООД и др. Шеф на фирма "Омега- 93", собственик е на "Арена- 95". Според публикувания през януари 1998 год. списък на "кредитните милионери", "Тео интернационал"- АД има необслужван кредит към ПЧБ в размер на 1,27 млрд.лв.;

а Живко Делчев Делчев, съдружник в Ипон-1" ООД и "Цебра" ООД. Има съвместна фирма с гравитиращия към СИК Рахмат Сукра – бивш борец, участващ чрез фирмата си “Бухал” в ПИМБ – банка публично известна като “банката на мутрите”. (Доклад на МВР от 1996 г.: "Като най-фрапиращ пример може да се посочи фактическото обсебване на ПИМБ от силовата криминално проявена групировка, действаща под прикритието на ЗПАД „СИК" и „Интергруп" АД." Всъщност освен „Интергруп" и „СИК" в ПИМБ участвуват и фирмите „Бухал" на Рахмат Сукра, „Омега" на Румен Николов - Пашата и др. Непосредствено след овладяването на банката в управителните й органи пряко участвува Младен Михалев - Маджо и Венцеслав Стефанов, които после формално се оттеглят. Наличието на подопечна банка е насъщно за мутрите, за да прекарат през нея натрупаните чрез рекет пари и да участвуват в приватизационните сделки - тъй като при приватизация с кредит необходимостта от доказване произхода на капитала отпада. …ПИМБ бе извадена от списъка за поставяне на банки под особен надзор, въпреки че финансовото й състояние бе по-тежко от това на някои банки, спрямо които беше приложена тази мярка. При това трябва да се подчертае, че опитите да се прави изкуствено дишане на ПИМБ са с по-стара дата. С рефинансирането в размер на 5 550 000 000 лв. от ДСК тя е втората поред след Бизнесбанк в класацията на банките, преживяващи чрез парите на българските спестители. При това огромната част от тях са излети в трезора на мутрите през първите шест месеца на 1996 г.")

а Алипи Алипиев, управител на “Прахайм" ООД - Червен бряг. Бивш служител на ПГУ-ДС. Според източници за известен период е имал интимна връзка с Цветелина Бориславова. Бил е привлечен от нея в управлението на СИБанк и напуснал по собствено желание през м. септември 2002 г. По негови твърдения истинската причина е натиск от страна на Цветелина Бориславова след отказа му да подпише искано от нея отпускане на необезпечен кредит на частна фирма.

а Румен Цанков Цветков, съдружник в "Будоинвест" ООД. Известна фигура от силовите структури. До средата на 90-те години ръководи фирма "Реал", която е собственост на "Мултигруп" и осъществява вътрешната охрана на сградите и обектите на групировката.

а Алексей Илиев Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД. Род. м. април 1962 г., бивш служител от спецотряда за борба с тероризма (до 1990 год.). Съосновател на сдруженията “Съюза на бившите барети”, "Българска национална федерация карате" и "Гражданска самозащита". Член на консултативния съвет на Гражданския съюз за стопанска инициатива и надзора на Националния осигурителен институт. Съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак". Участва в управата на "Лев интеркорпорация", "Квон България", Спартак-холдинг, "Булпетролиум”. Заподозрян за участие в наркотрафик. Прострелян и ранен в София през м. август т. г. от неизвестен извършител, което е втори опит за покушение срещу него след раняването му в крака през м. март 1999 г.

а Пламен Тачев Петров (“Кашика”), съдружник в “Би енд Пи Комерс” – ООД – бивш служител във фирма “Василка”;

а Мирослав Григоров Дерменджиев, член на СД на "Химтекс"- АД. Ръководил "Макском холд" (фирма - кредитен милионер), бил е изп. директор на фалиралата "Елитбанк", близък с Иво Георгиев. Контактувал е с Андрей Луканов.

а Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97". Участвал в контрабанда на цигари. Близък роднина на бившия началник служба “Полиция”-СДВР Емил Миланов и ген. Емил Танев (за които има много сведения за поддържани нерегламентирани контакти с криминално проявени лица и причастност към незаконосъобразни действия). Бивш съдружник на Ангел Стойчев – бивш зам.-началник на СГУ-МВР, сега бизнесмен, свързан с кръга “Банкя”, участник в контрабандни схеми. Бил е в бизнесотношения със Славчо Боянов Христов във фирма "Норд" ООД. Председателят на съвета на директорите на тази фирма Владимир Петев е съдружник от своя страна с Георги Лялев - член от управителното тяло на бившата СИК, уредил издаването на документи за завършено висше образование на Младен Михалев “Маджо” и Румен Николов “Пашата” от Благоевградския университет.

 

3. Доверени служители в системата на МВР и спецслужбите:

 

а О.з. ген. Атанас Атанасов. Макар и извън системата на МВР запазва пълен контрол над НСС чрез: назначените негови доверени лица за ръководители на всички по-важни звена в службата; назначените от него и ръководени понастоящем от приближения му Иван Драшков 22-ма офицери на прикритие; изградената лична агентурна мрежа – от 4 до 6 лица във всички сектори на НСС, повечето от които продължават да са действащи служители; преснетите, изнесени и активно ползвани понастоящем от него огромен брой оперативни дела, сигнали и други материали.

С позиции в системата на МВР и спецслужбите, поставени в услуга на Бойко Борисов (макар и не в толкова разгънат мащаб), разполагат Богомил Бонев, Сашо Попов (бивш началник на кабинета на Богомил Бонев), Бриго Аспарухов.

а Ген. Васил Василев – директор на ДНСП. Като редови служител по "стопанска линия" в РУ-МВР - гр. Сливница наказван за кражба на бензин, а също така засечен с помощта на СРС да предлага подкуп с цел предрешаване изхода на футболен мач, за което е наказан с "непълно служебно съответствие". Издигнат за зам.-началник на РДВР-София с протекцията на Александър Сталийски пред тогавашния вътрешен министър Йордан Соколов. Като полицейски началник в РДВР – София разпоредил предоставянето на различни фирми на места за рекламни пана по протежение на магистралите "Тракия" и "Хемус". Поддържал е тесни връзки с Боян Петракиев "Барона" и Васил Илиев (ВИС). Отстранен от длъжност от системата на МВР през 1995 г. поради констатирани сериозни слабости в работата му при извършена проверка от служба "Инспекторат" - МВР. Преминал работа в служба “Сигурност” на “Тексимбанк” по линия на събирането на т. нар. лоши кредити, при което установил връзки и използвал съдействието на силовите лидери Юри Галев, Георги Илиев (ВИС) и др. за връщане на дългове към банката. Назначен за директор на РДВР- София през 19997 г. от Богомил Бонев. Издигнат за директор на ДНСП през 1998 г. с протекциите на Евгений Бакърджиев и Йордан Соколов. Брат му е митничар на Калотина. Счита се, че Василев е един от организаторите на контрабандната дейност на ГКПП-Калотина, заедно с:

 

·        Иван Илчов - началник митница;

·        Боби Соколов - началник ГКПП;

·        Николай Стефанов - зам.началник РГС по ГКПП (през 1994 г. е почивал на Китен с група митничари на разноски на Ангел Кръстев “Геле Черния”, като “награда” за оказаната помощ по осъществяване на контрабандния трафик в периода на югоембаргото);

·        Христо Ангелов - началник РГС.

Данните са, че в периода на управлението на СДС Иван Илчов е предавал парите на Димитър Маринов - директор на РМД-София, а Николай Стефанов - на шефа на НДГП Валери Григоров и ген. Василев. Пак тогава е получавал по 500 ДМ на всеки камион преминал през който и да било ГКПП в страната. Според негови изказвания половината от парите е предавал на Ева Соколова, а 10% - на бившия главен секретар на МВР Божидар Попов.

а Ген. Красимир Петров, директор на РДВР- Бургас. Започнал работа в системата на МВР като районен инспектор. Бил е командир на СОБТ ("баретите") през периода на мащабния контрабанден трафик на гориво и други стоки през западната граница (1992 – 1995 г.). Налице са конкретни сведения, че е осигурявал охраната на ТИР-ове на Георги Агафонов, пренасящи цигари по трасето Бургас - ГКПП Калотина (стоката не е била собственост на Георги Агафонов, а на други лица и фирми). През 1995 - 1997 г. е директор на СДВР. Впоследствие последователно работи към звеното за сигурност на БРИБ (данните са, че понастоящем банката е напълно източена) и шеф на охранителната фирма "ЛУКома" на "ЛУКойл-Нефтохим", чийто тръбопроводи се охраняват от “Ипон”. Издигнат за директор на РДВР-Бургас от Бойко Борисов на мястото на Георги Пенев (осигурявал чадър над производството на фалшиви цигари във фабриката на Бойко Борисов в Крайморие, “пенсиониран с почести” и назначен за регионален директор на “Ипон”). Ползва се с доверието на Стефан Софиянски и Богомил Бонев.

а Полк. Иван Драшков, зам.-директор на НСС. В системата на МВР работи от 1985 г. (ВГУ ДС - 04 отдел, "немското" отделение). Напуснал през 1991 г. по собствено желание и започнал частен бизнес. През 1992 г. е върнат в НСС-МВР (заявен мотив от него – “Навън е много трудно. Няма "служба за родината", няма "България", просто бизнесът им не върви, няма пари, няма изгледи за успех в търговията”). Израства в йерархията (началник на “руския” сектор "Б - 02" от началото на 1997 г. и зам.-директор на НСС от м. октомври 1999 г.) с помощта на кръга “Банкя” (основно Чавдар Чернев) и бизнесмените Димитър Събев, Петър Манджуков и др. Връзката и сближаването с тях осигурява чрез брат си Петър Драшков – дипломат от кариерата, изп. директор на БОДК през 1994 г., когато е изведен от системата след скандал и следствие за отклоняване на средства. Семеен приятел с ген. Атанасов (посрещали са заедно Новата година`2001 в х-л “Кемпински – Зографски, луксозният апартамент на генерала в жк. Белите брези от контингента на БОДК е предоставен от Петър Драшков). Като зам. директор на НСС е изпълнявал негови поръчки по разработката на политически дейци и други неудобни по времето на управлението на СДС лица. Има сведения от митничари, че е осигурявал чадър над контрабандните канали. Петко Петков - бивш директор на РМД – София и ключова фигура в осъществяваната по време на кабинета “Костов” контрабанда, като нещатен сътрудник на НСС е бил ръководен от Иван Драшков. Понастоящем близките връзки между Драшков и ген. Атанасов не са прекъснати. Участвал е в срещи на последния с Бойко Борисов.

а Полк. Огнян Атанасов, директор на ДОИ-МВР. Заел длъжността след отстраняването на предишния директор Румен Паров, за когото предоставил събрани от него компрометиращи сведения. Понастоящем приближен на гл. секретар на МВР и използван от него за изпълнение на частни поръчки за проучване на интересуващи го лица и фирми. Свързан с регистрираната на действаща понастоящем секретна квартира на ДОИ-МВР и изпълняваща частни проучвателни задачи по следене и наблюдение на обекти Асоциация на бившите служители от II отдел на ДС и БОИ-МВР. (При учредяването на Асоциацията присъстващият представител на ДОИ-МВР - началник отдел “легендировка” Владимир Русчев, открито обявява, че идеята за създаването на организацията е на Огнян Атанасов.) Приближен на Трендафил Трайков (прокурор от ГП с много налични данни, вкл. публикации в пресата, за корупционна обвързаност), Пламен Владимиров (шеф на столичната общинска фирма “Пътни съоръжения и мостове”, поел изплащането на някои разходи на О. Атанасов и негови приятели - GSM-сметките и СОТ на бившия юристконсулт на БОИ, сега военен прокурор, Данчо Данев).

а Полк. Стоян Велчев - зам.-директор на СДВР. Съученик и лично доверен на Бойко Борисов. Засичан в срещи с Косьо “Самоковеца” (вкл. и като участник в даден от него банкет в началото на т. г. в хотел на “Боровец”, заедно с Николай Григоров - зам.директор на СДВР и протежирания от директора ДНСП Васил Василев Цветан Сечанов – началник служба "Полиция" в РДВР – София окръг). Бил е началник сектор “Убийства” – СДВР в периода на създаването на организираните силови структури. Приближен и подконтролен на полк. Ботьо Ботев и Христо Георгиев (бивш началник Направление "Криминална полиция" в СДВР, приближен на Иво Карамански, сега адвокат на силова структура, с пряко участие в провокацията на Емил “Макарона” през 1999 г. - подкупа от $75 000, предаден на тогавашния началник на “Икономическа полиция” – СВДР).

а Полк. Ботьо Ботев, началник сектор “Тежки престъпления срещу личността”-ДНСП. Бил е приближен на Иво Карамански. Участник в случая "Белите брези". Пряко съпричастен към разстрела на агент на Паспортна служба - ДНП през 1993 г., както и към ликвидирането на трима издирвани ирански граждани, въпреки необходимостта от залавянето им живи, с оглед цялостно разкриване на престъпната им дейност и обслужвания от тях наркоканал;

а Полк. Александър Василев, началник на 02 РПУ – София. Свързан с групировката на Димитър Митрев "Богровеца", занимаваща се с магистрални грабежи. Запазил длъжността, въпреки наличните данни за поддържани от него нерегламентирани контакти и корупционни обвръзки, с оглед оказаното съдействие по издаването на разрешителни за оръжие на охранителите от “Ипон”.

След назначаването му за гл. секретар на МВР офисът на "Ипон" често се посещава от бивши ръководни служители на органите за сигурност - Владимир Манолов, Васил Берберов, Николай Радулов и др. Регулярни контакти осъществява и с Милчо Бенгарски (бивш директор на полицията и секретар на МВР)

15 Декември 2004 г. Край.








В доклада за Борисов има и други имена
by newswriter on 11/03/2007 3:26 PM
image

,,Труд" помества в неделния си брой интервю с Джеф Стайн, журналистът от американското списание ,,Конгрешънъл Куотърли", чиято статия предизвика скандал в България с твърдението, че Бойко Борисов е свързан с мафията. Стайн се позовава на разследване за частна швейцарска банка, извършено от бивши американски топ ченгета.

 

imageДокладът е пълен с имена

ВАШИНГТОН, Светослав ТАНЧЕВ

Специално за "Труд"

 

- Това ли е въпросният доклад?

- Да.

 

- Има ли в него и други имена освен това на Борисов? Има, но трябва да ги проверя. Всъщност, чакайте да видя дали мога да ви покажа нещо (отваря и рови в досието) . Ето част от него. Мога да прочета част от тази страница (цитира дума по дума откъс от доклада ):

 

"Бойко Борисов решително се опитва да неутрализира съперничещи си престъпни групировки (Васил Божков*)."Смята се, че отдавнашната омраза между боса на ВИС Алексей Петров* и Бойко Борисов, съответно негови съдружници, и босовете на СИК Младен Михалев-Маджо* и Румен Николов-Пашата* е прераснала в открит конфликт, когато Борисов бе назначен за главен секретар на МВР. Причини: страхът на Борисов, че Алексей Петров държи компрометираща информация за него; подкрепата на влиятелни еврейски бизнесмени за Алексей Петров (близки връзки с бившия посланик на Израел в България Давид Коен); силните позиции на Алексей Петров в канцеларията на главния прокурор Никола Филчев (докладът е писан, когато Филчев е заемал поста - бел. ред.) и във военната прокуратура, в някои структури на Министерството на вътрешните работи (Филко Славов*), и сред политически партии (Надежда Михайлова*)". Както се съобщава, Алексей Петров - бивш командос от отряда за специални операции, е имал реални шансове да бъде назначен за директор на НСБОП. Последвал е опит за покушение срещу Петров, следван от координирана медийна и полицейска офанзива срещу свързаните с Петров структури, което довело до временното му неутрализиране. Паралелен резултат е било отклоняването на общественото внимание от разрастващия се скандал около предполагаемото участие на генерал Борисов в корупционна схема, свързана с приватизацията на тютюневия монополист "Булгартабак" - разкрита, когато медиите публикуваха съобщение за среща между придобилия лоша слава бизнесмен Майкъл Чорни* и предприемача Георг Цветански*." Това е всичко, което мога да ви прочета от доклада.  

 

- Какви въпроси зададохте на Бойко Борисов?

 

- За неговите връзки с престъпната групировка СИК. Попитах го и за предполагаемия бизнес на неговата приятелка. Искам обаче ясно да кажа - всичко това са предположения. Аз съм репортер, който съобщава за наличието на този доклад. Той е направен от професионални следователи, специалисти и хора с дългогодишен опит в опазването на реда в Америка и в чужбина. Доверявам се на информацията в доклада. Вярвам, че тя е основателно точна. Имам висока степен на доверие в тази информация. - Имате ли други доказателства в подкрепа на вашите предположения?- Имам още документи, които подкрепят тези предположения. Някои от хората, участвали в написването на доклада, познавам от години. Европейските следователи междувременно стигат до същите заключения. Аз не съм прокурор, нито адвокат. Работата ми не е да докажа нещо, а да имам висока степен на доверие в моите източници на информация.

 

- Статията ви предизвика политически скандал в България. Всички партии са разтревожени за облика на България пред света. Президентът Георги Първанов заявява, че статията е откровено антибългарска, не се основава на доказателства и обижда страната. Как ще коментирате тези реакции?

 

- Най-напред бих искал да кажа на моите български приятели "здрасти" (казва го на български) . Не изпитвам нищо друго освен голямо уважение към България и българите, които са страдали дълго време под съветско иго. И имат нужда от заслужено място под слънцето на Европа. Изобщо не съм имал предвид българското правителство или българския народ, когато съм писал статията. Не съм си и представял какъв отзвук може да предизвика тя в българския политически живот. Не съм експерт по българска политика, така че моят материал не е антибългарски. Той не е за българите изобщо, а за определена личност. Тук, в Америка, има много критични отзиви за Луис "Скутър" Либи, бившия помощник на вицепрезидента Дик Чейни например, но никой не казва, че те са антиамерикански.

 

- Защо все пак статията ви излезе точно сега?

 

- Аз имах този доклад от дълго време и не можех да открия причина, за да пиша за България. Но когато стана известно, че САЩ отварят военни бази там и че се обмислят някакви предполагаеми планове за нападение срещу Иран, и според някои личности, включително от българската преса, тези бази биха могли да се използват за атака срещу Иран - тогава реших да напиша тази статия. (Докато разговаряме, постоянно звъни телефонът в офиса, едновременно и мобилният телефон на г-н Стайн - търсят го представители на най-различни средства за масова информация от България .)

 

 - Дали моментът на публикуването на статията ви не е по-скоро предизвикателство към военната политика на президента Джордж Буш, или е просто случаен поглед към една личност в България?

 

- Това е по-скоро един пример. Това е пример за сделките, които САЩ правят в света в своя бърз и неудържим стремеж да получат помощ във войната срещу тероризма. Така че по този начин се съюзяват с някои личности, които са сенчести и нямат добро минало. България е още един пример, според информацията, която имам, че г-н Борисов е ключова фигура в тези взаимоотношения. Той е смятан за човек, който се свързва с мръсни игри, следователно е пример за такива сделки. Както пиша в статията си, отчасти това дава някакъв резултат, защото българите успяха да заловят неотдавна радиоактивни материали на своята граница. Тъй че тези взаимоотношения имат и някакви преимущества. Не биха могли да се разглеждат единствено в контекста черно-бяло.  

 

- В статията си говорите за американското партньорство с г-н Бойко Борисов, най-новия съюзник на Вашингтон в глобалната война срещу тероризма. В какво се е изразява неговата ключова роля за взаимоотношенията между България и САЩ?

 

- Той самият твърди, че има голяма роля във взаимоотношенията на България със САЩ. Тук, в Америка, му бе оказано царско посрещане в ЦРУ, в Държавния департамент и ФБР. Той се срещна лично с директора на ФБР Робърт Мълър. Това говори само по себе си.  

 

- Г-н Стайн, идвали ли сте някога в България?

 

- Не.

 

- Получихте ли поканата на кмета Бойко Борисов да посетите София? Какъв е вашият отговор на тази покана?

 

- Това е много мила покана. Доколкото разбирам, той е предложил да ми плати и самолетния билет. Но искам да подчертая, че "Конгрешънъл куотърли" не приема никакви подаръци от никого, особено от хората, за които пишем. Не мисля, че моята компания ще ме изпрати там.

-------------------------

 * Васил Божков - собственик на "Нове холдинг", сочен за един от най-богатите хора в Източна Европа със състояние от над $500 млн. *Алексей Петров - бизнесмен, бивш командос от отряда за борба с тероризма (СОБТ) *Младен Михалев-Маджо - бизнесмен, един от основателите на СИК Румен Николов-Пашата - бизнесмен и също сред основателите на СИК *Филко Славов - бивш шеф на СОБТ *Надежда Михайлова - бивш външен министър в кабинета на ОДС и бивш лидер на СДС *Майкъл Чорни - израелски бизнесмен, бивш собственик на "МобилТел" и футболен клуб "Левски" *Георг Цветански - един от първите собственици и бивш изп. директор на "Балканфарма"     /Обяснението на имената е на ,,Труд", откъдето поместваме пълния текст на интервюто - Kafene.net/ 


 




Гласувай:
1



1. анонимен - НЕ МИ СТАНА ЯСЕН
20.11.2007 16:48
адресът на "Ипон", много моля ако разполагате с информация от глобалната мрежа в Интернет, да ми го дадете.
цитирай
2. анонимен - Az popadnah puk na tova v neta
20.11.2007 21:37
ОГЛАСЕНА ОТ ВИЗА НЕДЯЛКОВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА БОЙКО БОРИСОВ – ГЛ. СЕКРЕТАР НА МВР (РАДИО
“НЕТ”, 02.02.2002 Г., 10.00 –12.00 Ч.)

1. Преглед на вече изнесена в пресата информация:

- съмнителния възход на охранителната фирма “Ипон” и подозренията за съпричастност към криминални деяния, включително и към убийството на лице на 05.12.1994 в “Зона Б-5 (“Ипон” е била наета като посредник за възстановяване на дължими от убития няколко десетки милиона лева на известна фирма. Престъплението не е разкрито).

- партньорството на Б. Борисов със скандални силови структури и подозренията, че е
свързващото звено между СИК и Асоциацията на бившите барети, на която е учредител и пръв председател.

- съдружието му във фирми с известния Румен Николов “Пашата” (СИК) - "Интербулпред",
Цебра” ООД, бургаската "Тео интернационал".

- участието на приятелката му Цветелина Бориславова в “Церебра”. В същата фирма дялово участие има и Живко Делчев, който пък от своя страна е съдружник в друга фирма с пак така известния Рахмат Сукра.

- участието му във "Тео интернационал" - собственик на цигарена фабрика в Крайморие,
уличена в производство на фалшиви "Марлборо" и "Мелник" в периода 1994–1997. Борисов се оттегля от нея на 24.VI.1996, след скандала и бягството на третият собственик – Емил Райков. Аферата е разкрита още на 25.03.1995 г., но тогава делото било смачкано и фабриката продължила да произвежда още 2 г. Според източници Бойко Борисов и Румен Николов “Пашата” изобщо не са разпитвани за разбитата фабрика. Има данни, че доверен информатор от I РПУ-Бургас е предупреждавал фирмата за предстоящите проверки. По това време шеф на РПУ-то е Георги Пенев (пенсиониран от Бойко Борисов с почести и назначен през м. ноември 2001 г. за регионален директор на охранителната фирма “Ипон”).

2. Огласяване на нови, неизвестни до тоя момент данни:

- обявил, че превежда заплатата си за издръжка на сираци и в същото време назначил като лична охрана 7 охранители от “Ипон” – получават заплати, ползват служебни автомобили (без лимит за бензина, с многократно нараснали разходи по поддръжката им, поради зачестилите аварии с тях);

- при задържането с участието на Бойко Борисов на извършителя на грабежа на гърците –
Ивайло Рангелов Петров “Джинката”, е установено наличието на БМВ (черно, 5-та серия,
ударено отзад). В същото БМВ е намерен пистолет, който при направената справка се оказва, че е собственост на Петър Коюмджиев – бивша барета. Автомобилът и пистолетът не са иззети.

- наличие на редовни инструктажни срещи между Б. Борисов и Славчо Христов на тенис-корта в Банкя.

- получени като подарък преди около 2 месеца от приятелката на Бойко Борисов – Цветелина Бориславова (дъщеря на бивш дипломат, съдружничка в “Ипон”, собственичка на фирмата за безалкохолни напитки “Санкист”, председател на УС на СИБанк), 500 хил. безименни СИБанк-акции на приносител.

- осъществяване на редовни срещи с бившия директор на НСС ген. Атанас Атанасов. На някои от срещите е присъствал и и.д. директор на НСС Иван Драшков. Понякога тримата са придружавани от съпругите си. На 14.01.2002 г. в ресторанта на Панорамата на
"Кемпински-Зографски" са вечеряли Борисов, Атанасов и Драшков.

- даден банкет през настоящия месец от скандално известния контрабандист Костантин
Димитров (Косьо “Самоковеца”) в един от неговите хотели на “Боровец”, на който
присъствали: Николай Григоров - зам.директор на СДВР; Стоян Велчев – съученик и лично доверен на Бойко Борисов, лансиран от него за началник на Направление “Криминално” при СДВР (придружавал Борисов при удостояването му в генералско звание, предвиден за директор на СДВР); Цветан Сечанов – началник служба "Полиция" в РДВР – София окръг, протежиран от директора ДНП Васил Василев.;

- блокиране от Б. Борисов на работата по налична в МВР информация за активни
нерегламентирани контакти на Косьо “Самоковеца” със държавни служители - като организатор на канала за контрабандни стоки от Турция “Косьо” е ползвал мобилен телефон с турска GSM карта на името на българския футболист К. Видолов със следния номер 00905322253868. В паметта на картата са били записани телефоните на Асен Йотов НСБОП - 088813698, Георги Христов НСБОП - 088619246, 3ахари Захариев - началник митница К. Андреево 088200003, Шинка Манова – началник митница Горубляне 088594474 и 048932150, Поля - началник митница Пловдив 088800070, Цолов - НСБОП "Наркотици" 088231783, Филко Славов - СОБТ 088618500. Част от тези телефони впоследствие са били сменени поради страх от изтичане на
информация.

- проведена конфиденциална среща в началото на миналата седмица на Бойко Борисов с Георги Илиев (ВИС) и Мето Илиянски, на която възникнал скандал. Вбесен Георги Илиев е напуснал срещата с думите: “20 пъти ще го купя и продам това копеле”.

3. Направен извод – Бойко Борисов е лансиран за гл. секретар на МВР със задача за
прехвърляне позициите на сенчестата власт от кабинета “Костов” в сегашното управление.
Т.е. неговото използване за възможно максимално съхраняване на създадената за обслужване на конкретни корпоративни интереси сенчеста финансово-икономическа структура.

4. Обявяване изнасянето през следващата събота (09.02.2002 г.) на други неизвестни на
обществеността компрометиращи факти за Бойко Борисов.
цитирай
3. анонимен - Чети какво казва Богомил Бонев: Лицензът на "ИПОН" бе отнет през 1997 г., а не през 1998 г.
20.11.2007 21:50
Бившият вътрешен министър в правителството на Иван Костов Богомил Бонев коментира, че отнемането на охранителния лиценз на фирма "ИПОН" на Бойко Борисов е било през 1997 година, а не - през 1998 година, както заяви вчера в Русе Атанас Атанасов (депутат от ДСБ).

Бонев, който е бил вътрешният министър, отнел временно лиценза на фирма "ИПОН", разказ при какви точно обстоятелства е станало това.

"Лицензът за охранителна дейност на фирма "ИПОН" беше отнет през 1997 година, а не - през 1998 година, както твърди Атанасов.

Второ, той беше отнет не заради материали в службите и скандал при охраната на Калина при посещението й в България, а заради това, че беше станало спречкване между Бойко Борисов и Антоан Николов на пешеходна пътека около паметника Левски.

Антоан Николов попречил на джипа на Бойко Борисов да мине, Борисов слязъл от джипа и му ударил два шамара", разказа Богомил Бонев.

цитирай
4. анонимен - Андрей Райчев хвали Б. Б., съпругата му Виза го оплюва
20.11.2007 22:06
Андрей Райчев хвали Б. Б., съпругата му Виза го оплюва

Лидерът на ГЕРБ гуляел с Косьо Самоковеца, имал връзки с Георги Илиев и Мето Илиянски

"Публикацията срещу Бойко Борисов в американски вестник е абсолютно българска класика. Там не пише нищо ново. Мнението за столичния кмет няма да се реши от някакви факти за неговото име. Хората са си изработили представа. Никаква отрицателни факти за миналото му няма да промени мнението за него". Това заяви вчера пред бТВ социологът Андрей Райчев.
Според него чрез този скандал на Борисов се осигурява постоянно присъствие в медиите.
"ГЕРБ расте, това е една нова партия, която очевидно ще участва в политическия живот и то по един сериозен начин. ГЕРБ продължава да решава проблема с идентичността си. Очакват ги едни леки избори, тъй като това е тяхното първо излизане на избори. Трябва всички българи да разберат, че без коалиция няма да може", каза още Райчев.
Хвалебствените думите на близкия до БСП социолог обаче рязко се разминават с по-рано констатираните факти от съпругата му Виза Недялкова. Информацията бе огласена от Недялкова по радио "Нет" на 2 февруари 2002 г. и може да се намери в интернет. Журналистката припомня "съмнителния възход на охранителната фирма "Ипон" и подозренията за съпричастност към криминални деяния, включително и към убийството на лице на 05.12.1994 в "Зона Б-5. "Ипон" е била наета като посредник за възстановяване на дължими от убития няколко десетки милиона лева на известна фирма. Престъплението не е разкрито".
Недялкова разказва за партньорството на Борисов със скандални силови структури и за подозренията, че е свързващото звено между СИК и Асоциацията на бившите барети, на която е учредител и пръв председател.
В ефир тя споменава съдружието му във фирми с известния Румен Николов "Пашата" (СИК) - "Интербулпред", "Церебра" ООД, бургаската "Тео интернационал". Последната фирма е собственик на цигарена фабрика в Крайморие, уличена в производство на фалшиви "Марлборо" и "Мелник" в периода 1994-1997. Борисов се оттегля от нея на 24.VI.1996, след скандала и бягството на третият собственик - Емил Райков. Аферата е разкрита още на 25.03.1995 г., но тогава делото било смачкано и фабриката продължила да произвежда цигари още 2 години. Според източници, Бойко Борисов и Румен Николов "Пашата" изобщо не са разпитвани за разбитата фабрика. Има данни, че доверен информатор от I РПУ-Бургас е предупреждавал фирмата за предстоящите проверки. По това време шеф на РПУ-то е Георги Пенев, пенсиониран от Бойко Борисов с почести и назначен през м. ноември 2001 г. за регионален директор на охранителната фирма "Ипон".
В същото предаване Недялкова огласява нови, неизвестни до тоя момент данни:
Генералът е обявил, че превежда заплатата си за издръжка на сираци и в същото време назначил като лична охрана 7 охранители от "Ипон" - получават заплати, ползват служебни автомобили, без лимит за бензина, с многократно нараснали разходи по поддръжката им, поради зачестилите аварии с тях.
При задържането с участието на Бойко Борисов на извършител на грабежа на гърци - Ивайло Рангелов Петров "Джинката", е установено наличието на БМВ. В същото БМВ е намерен пистолет, който при направената справка се оказва, че е собственост на Петър Коюмджиев - бивша барета. Автомобилът и пистолетът не са иззети.
Имало е редовни инструктажни срещи между Б. Борисов и Славчо Христов на тенис-корта в Банкя.
По това време Борисов получава подарък от приятелката си Цветелина Бориславова 500 хиляди безименни СИБанк-акции на приносител.
Борисов присъства на банкет през 2002 г., даден от скандално известния контрабандист Костантин Димитров Самоковеца в един от неговите хотели на "Боровец", на който били и висши полицаи. Недялкова обвинява генерала, че блокира работата по налична в МВР информация за активни нерегламентирани контакти на Косьо Самоковеца с държавни служители. Като организатор на канала за контрабандни стоки от Турция Самоковеца е ползвал мобилен телефон с турска GSM карта на името на българския футболист К. Видолов със следния номер 00905322253868. В паметта на картата са били записани телефоните на Асен Йотов НСБОП - 088813698, Георги Христов НСБОП - 088619246, 3ахари Захариев - началник митница К. Андреево 088200003, Шинка Манова - началник митница Горубляне 088594474 и 048932150, Поля - началник митница Пловдив 088800070, Цолов - НСБОП "Наркотици" 088231783, Филко Славов - СОБТ 088618500. Част от тези телефони впоследствие са били сменени поради страх от изтичане наинформация.
Журналистката съобщава за конфиденциална среща в края на януари на Бойко Борисов с Георги Илиев (ВИС) и Мето Илиянски, на която възникнал скандал. Вбесен, Георги Илиев е напуснал срещата с думите: "20 пъти ще го купя и продам това копеле".
Недялкова прави извод, че Борисов е лансиран за главен секретар на МВР със задача за прехвърляне позициите на сенчестата власт от кабинета "Костов" в управлението на НДСВ и ДПС.


цитирай
5. анонимен - Я го дайте по весело и напишете по някой виц за ББ
20.11.2007 22:12
Чу ли, пуснали са нов телевзионен канал - ББ?
- Биг брадър по цял ден ли?
- Не, Бойко Борисов!

цитирай
6. анонимен - Съобщение на пресцентърът на Столична община:
20.11.2007 22:15


Кметът на София Бойко Боросов, преоблечен като съпругата на френския президент, освободи българските медици от Либия вчера.

Популярност: 30%

цитирай
7. анонимен - ББ няма време да прочете договор за милиони
20.11.2007 22:19
Кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов прехвърли на подчинени отговорността за скандална сделка с бизнесмена Христо Ковачки за терен в квартал “Красно село”.

В края на 2006 г. с подписа на Борисов е реализирана продажба на общински терен, предвиден за озеленяване, на фирмата на Ковачки “Ню партнерс”. На същия парцел преди сделката той притежава само супермаркет, а след нея вече има и ограждащите го зелени площи, които са вече бивша частна общинска собственост.

Сделката е реализирана при цена на имота от 7.6 декара - 2 263 332 лева или по 297 лева на кв.м., въпреки че в този район на града парцелите се търгуват по около 550 евро на кв.м. Във вторник пред Столичния общински съвет Бойко Борисов заяви, че е наказал главния архитект Петър Диков със “забележка” за пропуснатите няколко милиона евро ползи за София.

“Знаете по колко подписа слагам на ден. Не се гордея от това, което е направила администрацията”, заяви Борисов в отговор на критики от общинския съветник Владимир Каролев (НДСВ).

Какво си признава сам Бойко Борисов според тези публикация?

1. Има време да ходи да открива светофари и пешеходни пътеки, но няма време да прочете договор за милиони, който му предстои да подпише.

2. Прехвърля вината за пропуснатите няколко милиона върху администрацията (която, за разлика от общинската собственост, е изцяло на негово подчинение) и наказва назначения от него главен архитект със "забележка".

Това трябва да се разпечата в промишлени количества и да се пусне във всяка пощенска кутия в София. Ако и след това някой пак гласува за него, значи си го заслужава.
цитирай
8. анонимен - Б. Борисов да бъде спрян в похода му към властта!
20.11.2007 22:21
Неведоми са пътищата на човешката алчност. Още по-неведоми са помислите на българската олигархия. Вече 17 години тя благо ни говори за пазарно стопанство по европейски модел, докато присвоява неприватизираните средства за производства. 17 години бароните на българския капитализъм ратуват на думи за нов социален климат, но на практика унищожават средната класа.
Един от видните барони на престъпния преход носи името Бойко Борисов и се кичи с генералски пагони. Ако той прочете тези редове, сигурен съм в едно - ще се подразни, че не изписваме цялото му звание "генерал-лейтетант". Суетата на Борисов е пословична. Той не крие, че цял живот е мечтал за генералски лампази. Но когато получи първата си генералска звезда като главен секретар на МВР, веднага проплака, че в министерството му имало генерали с повече звезди. Така жадният за власт Борисов публично даде заявка за нови пагони. Само този дребен факт е достатъчен, за да направим психологически портрет на нашия герой, който седма година шества по телевизионните екрани като новия месия.
Впрочем Б. Борисов има още една страст, за която подопечните му медии избягват да тръбят - любовта към парите. Неистовата любов към многото пари. Бившият бодигард на Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски премина като метеор през вътрешното министерство, оставяйки неизвестни около десетките трупове по софийските улици. За тези показни убийства западната преса писа, че не са разкрити именно по времето на главния секретар Бойко Борисов. Но и това убийствено откритие не спря шеметната му кариера към върховете на властта.
След като тройното правителство го освободи от МВР, Борисов се кандидатира за столичен кмет и очаквано спечели престижното място. Казвам "очаквано", защото той имаше тоталната подкрепа на продажната новинарска гилдия и защото изтерзаният от заблуди народ провидя в персоната му новият избавител от мизерията. Кой плати тази медийна манипулация и не беше ли външен спонсорът?
Две години след кметстването на Б.Б. можем да направим следната нечистоплътна равносметка: София е по-мръсна от всякога, никой не говори за строежа на Завод за преработката на боклука, столичната смет се извозва до... Пловдив и Карлово, братята Гайтански изгодно продадоха на външен инвеститор фирмите за чистота "Волф" и "Дитц" срещу стотици милиони, като преди това осъдиха кметството за 10 милиона лева...

Говорим ли за личния бизнес на Б.Борисов, там нещата са много по-ведри. Приятелката му Цветелина Бориславова изгодно изтъргува СИБанк, продавайки през 2005 г. мажоритарния пакет на исландския милиардер Тор Бьорголсфон, оценяван на поне 300 милиона лева. След това именно през тази банка стана препродажбата на Българската телекомуникационна компания от офшорката "Вива Венчърс" на корпорацията на исландеца. Колко е спечелила от тази сделка Бориславова, само може да се гадае. Неслучайно първата среща на Борисов след избирането му за столичен кмет бе с въпросния милиардер, придружаван при появата му в кметството от... Цветелина Бориславова. Не се ли наричаше това "порочен конфликт на интереси".
Тогава у мен се роди едно коварно съмнение - дали пък Борисов и сие не е таен собственик на част от пакета на БТК? Същата БТК, която носеше милиарди на бюджета и плащаше пенсиите на пенсионерите, днес пълни касите на незнайни исландски, британски и американски финансови акули. А може би и на български такива?!
Големите си финансови удари Б.Б. направи преди да стане столичен кмет. Още като главен секретар охранителната му фирма ИПОН пое охраната на всички обекти на Лукойл. Защо точно Борисовата фирма получи тлъстия пай от руската баница, след като през ден коленичи пред американските неоконсерватори и германските десни и приветства американските бази в България? Вероятният отговор на този смущаващ въпрос е един - Москва не за първи път плаща на погрешни хора, в погрешно време и на погрешно място. Пък и руската олигархия и Кремъл невинаги действат в синхрон, когато преследват интересите си в чужбина.
През 2004 г. СИБанк внезапно започна трескаво изкупуване на компенсаторни книжа на скромната цена от 20-30 стотинки. Само след няколко месеца стана ясно защо банката е започнала подобна операция - правителството реши част от БТК да се приватизира с компенсаторки. Естествено, цената на изкупените от банката компенсаторни бонове скочи няколко пъти и мина границата от 1 лев. Така въпросната банка спечели десетки милиони.
Лично аз се питам: Дали Цветелина Бориславова не е знаела предварително за това решение на правителството? Дали нейният мъж не е получил по неведоми пътища информацията за БТК, струваща милиони?...
През 2005 г. публично изнесох тези свои съмнения в централната преса. СИБанк ми отговори, че е "изкупила компенсаторките като активен участник на свободния пазар, като цените на компенсаторните инструменти са били определени на принципа на търсенето и предлагането".
И още един въпрос зададох през 2005-а на могъщата банка: Защо точно тя обслужва милиардите на Националния осигурителен институт /НОИ/, Здравната каса, КАТ и "Топлофикация"-София? Впрочем, не беше ли Б.Б. главен секретар на МВР, когато парите на КАТ отидоха в тази банка?
Тези дни официално се говори, че Бориславова ще продава своя дял в банката /25 процента/ на нов спекулант. Но не трябва ли преди да стане най-богатата жена в България, тя да отговори на серия от въпроси: Кой й даде банката, която преди десет години бе в ръцете на синьото правителство? Защо точно тя и нейни приближени получиха тази банка? Случайно ли е, че именно тази финансова институция "върти" големите пари на държавата? Сигурен съм, че този текст ще вбеси Бойко Борисов. Героят на нацията не обича да пада и сянка на съмнение върху името му. Съветвам го обаче да не спори с мен по какъвто и да е начин. И нека прочете още веднъж разкритията за него от авторитетното американско издание "Конгрешънъл куотърли".
Ако след тези редове софийските избиратели пожелаят този човек да ги управлява още 4 години, нека гласуват за него. Но да не забравят - един път се прави грешен избор на избори по невнимание или глупост. Повтори ли се грешката на общинските избори, никой няма да има правото да се оплаква от ужасния живот в столичните гета и от мизерното си битие на столичен парий. Защото богатите патриции от калибъра на Борисов ще станат още по-богати, още по-дръзки, още по-опасни.
В случая изходът е само един - БОРИСОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯН В ПОХОДА КЪМ ВЛАСТТА, ЗАЩОТО НИ ЧАКАТ НОВИ 700 ДНИ НА ИЛЮЗИИ И ИЗМАМИ.
цитирай
9. анонимен - Излъга ли Джордж Буш, че Ирак има оръжия за масово поразяване? Да! Всички знаят, че Бойко Борисов не беше по това време в Ирак.
20.11.2007 22:29
Излъга ли Джордж Буш, че Ирак има оръжия за масово поразяване? Да! Всички знаят, че Бойко Борисов не беше по това време в Ирак.Това е виц, но подобни истории има още в статията на Джеф Стайн, която люшна на 8 март политическата сцена у нас: "През миналата година България е приютила един от секретните антитерористични центрове за задържане на ЦРУ, с които Борисов е бил пряко свързан като главен секретар."
Стайн казва още, че и ФБР са много добре информирани за бандитското минало на Борисов.
И като става дума за ФБР и ЦРУ, се сещаме за още един виц. Решил Буш да провери кои служби са най-добри. Пуснал заек в гората и казал на ФБР да го намери. Те намерили информатори, сложили камери, но не успели. Дошъл редът на ЦРУ. Те отровили потока, подпалили гората, наели снайперисти и накрая се провалили. Накрая Борисов почнал да търси заека. След 3 часа води при Буш пребита катерица и тя почва да крещи: Признавам, признавам, аз съм заекът!
Както обикновено, Бойко Борисов силно надцени собствените си детективски умения и заподозря като поръчител на разтърсващата статия БСП и отделни нейни членове. Малко по-късно този враг му се стори недостатъчен и прибави и ДСБ.

цитирай
10. анонимен - boiko borisov
04.01.2008 11:45
ne pi6ete gluposti za men 6toto 6te vi kaja na mama
цитирай
11. анонимен - КАКЪВ НОВИЯТ МЕСИЯ
27.02.2008 12:57
Към всичко казано до тук ще добавя само изявлението му на уредителния конгрес на ГЕРБ че внедрените агенти на другите партий по очите ги познавал-хвалипръцко който ни прави на глупаци.
цитирай
12. анонимен - kadeto ima robi...ima i gospodari
09.09.2008 09:20
Bulgaria ima nujda ot revolucia...da se otrejat glavite na lamqta nare4ena Durjavna Sigurnost...smurt za narodnite izednici...Da gi besqt pred bankite im s dolari stur4a6ti ot djobovete im.
цитирай
13. анонимен - Обърнете вниманието си към мен!
18.09.2008 20:33
Само да ви вида да сте написали лоша дума за мен ще ви съдя до дупка,а и това ваобще не ме описва ,а ако искате да ме опознаете кучетата секретари са навсякъде питайте ги за час! (ВНИМАВАЙТЕ) "Обичат всички"!!!! :( :( :( :@ :@ :@ Подпис: Бойко Борисов
цитирай
14. анонимен - Свестен Рµ човека!
12.11.2008 20:33
�ма ли един между критикуващите, дето да е 100% безгрешен?
От всички политици в БГ той е най-свестният и ще гласувам за него винаги.
Не знам колко е автентично това досие, и никой тук не знае. � не знаем какви са досиетата на помиярите, дето ни упраляват в момента. Един свестен човек има горе, и естествено само и единствено неговото досие се оказва публикувано в нета...
До сега съм гласувал ведъж, а съм на 33 - не'ам нерви да се занимавам с политика - обаче за ББ ще намеря време и ще помогна с каквото мога.
цитирай
15. анонимен - Хахахаха
15.07.2009 11:45
анонимен написа:
Само да ви вида да сте написали лоша дума за мен ще ви съдя до дупка,а и това ваобще не ме описва ,а ако искате да ме опознаете кучетата секретари са навсякъде питайте ги за час! (ВНИМАВАЙТЕ) "Обичат всички"!!!! :( :( :( :@ :@ :@ Подпис: Бойко Борисов

За малко да се хвана
цитирай
16. анонимен - I LOVE U МУЦКА
15.07.2009 11:49
Аз съм Биг Бос Бойко и аз идвам да крада ъ ъ ъ.Има 1000 декара ъъъъъ.Имам 100 апартамента и двеста кутрета, курви, патки, пияни гъски, каква ми мастика, подарявайте парите си нънънъънъннъ.
I LOVE GERGI (от твоят любим БОБИ БОйКОТ-а)
цитирай
17. анонимен - anonimen
17.09.2010 11:32

Боико е мафиот от класа само как мами Българският беден народ.
цитирай
18. анонимен - И докъде я докарахме накрая
19.01.2011 00:16
Турихме го не за шеф на София ами на цял'та Б'лгария при това с помазването от ФБР, ЦРУ и специалните секции. Защо се напъваха толкова не можах да разбера, от това полза има само в един доста неприятен смисъл - горчиво лекарство за бъгларския избирател, но пък и не звучи реалистично толкова дълбока гижа за него от тях или от когото и да било. И все пак е странно да очакваш управляемост или какъвто и да е предвидим ефект от подобна личност и никак не ми се вързват интересите от никоя посока. Някак си единственото обяснение, което успявам да си дам е недоразумение или пък двама (и повече) се бият - третия печели. Почти съм сигурен, че повечето от медиите не взеха нито стотинка за услугата да го направят слънце и някак си цялата завръзка стана напук и се произведе абсурд за чудо и приказ във вакуума, готов да засмуче всяко обещание. Стискам палци от цялата работа да излезе нещо добро, не е невъзможно, каквито и да са причините да паднем толкова ниско. От цялата работа лъснаха неща, които знаехме но не предполгахме, че са толкова масови - споменатото доверие без значение какви кирливи ризи излизат, възможността да внушиш на милиони хора, че е обещано нещо което дори не е казано никога, неизбежното надявам се за мнозина откритие, че някак си са били извъртяни да изберат искрено за спасител баш мутра да се бори с мутрите при все, че са го знаели и т.н. Това са все качества на нашего брата и пред тях бледнеят всички далавери на всички тарикати взети заедно. След всичко това единствената видима печалба за заинтересованите е невъзможността и непрактичността на лустрация след толкова мъгла, но и загубата е голяма (за човек знаещ собствените си ограничения, но мислещ за утре) - държавата или ще трябва да се предаде на царя(?) или ще трябва да се откаже от функциите, на които се базираше въпросния бизнес, другата алтернатива е тотална анархия и не вярвам някой да е готов да я прегърне. Едва ли съм изчерпателен и сигурно се поддавам и аз на надежда, но ще поживеем, ще видим.
цитирай
19. анонимен - mutrite si imat darjava
08.02.2011 09:38
uzakonihteli si darjavata
цитирай
20. анонимен - Bulgaria ima nujda ot revolucia. . . ...
20.02.2011 10:03
анонимен написа:
Bulgaria ima nujda ot revolucia...da se otrejat glavite na lamqta nare4ena Durjavna Sigurnost...smurt za narodnite izednici...Da gi besqt pred bankite im s dolari stur4a6ti ot djobovete im.


Absoliutno sum suglasna. I kolkoto po-burzo horata V Bulgariq se zamislqt che veche my e dohslo kraq i e vreme da se napravi neshto po vuprosa, tolkova po-burzo shte se oturvem ot edin parazit, koito pie kruvchicata na naroda i ni gleda pravo v ochite i nadmenno ni se podigrava! Ta toi li e po-umen ot vsichki nas!?! Vreme e bulgarite da se subydqt, da si otvorqt shiroko ochite i da se ogledat okolo sebe si, da vidqt kakva e istinata!!!
цитирай
21. анонимен - PccQpMZZMlHiPphG
28.05.2011 22:35
Now I know who the braniy one is, IВ’ll keep looking for your posts.
цитирай
22. анонимен - ndjApKqaadXowcr
29.05.2011 15:27
Xyfgqi <a href="http://jvvmtmpogljx.com/">jvvmtmpogljx</a>
цитирай
23. анонимен - gupTXzan
29.05.2011 16:06
At last, soeomne comes up with the "right" answer!
цитирай
24. анонимен - eUYwrrUjBbbJ
30.05.2011 16:47
m52rH2 <a href="http://rrzkdbqicgvz.com/">rrzkdbqicgvz</a>
цитирай
25. анонимен - GRwkLhruiKdcYmWP
30.05.2011 21:07
7twntu , [url=http://vrtmkqqwnyaw.com/]vrtmkqqwnyaw[/url], [link=http://iyctyhqycpcw.com/]iyctyhqycpcw[/link], http://zijobmqpvvtv.com/
цитирай
26. анонимен - SAWVREAtX
31.05.2011 11:25
zmoHbV <a href="http://zmgbgcbtdvho.com/">zmgbgcbtdvho</a>
цитирай
27. анонимен - gPSNfVtQlKtgZpDtgMH
01.06.2011 20:00
OVBCUG , [url=http://xopcxrejlmgt.com/]xopcxrejlmgt[/url], [link=http://abidmmtwmhlb.com/]abidmmtwmhlb[/link], http://mocnbzlapqvl.com/
цитирай
28. анонимен - GyzobINbSkbrQG
02.06.2011 15:20
JKedol <a href="http://gdvwftlvfmpp.com/">gdvwftlvfmpp</a>
цитирай
29. анонимен - UPflRiirwdTmxunXiT
04.06.2011 14:53
P4QPlX , [url=http://pjrqddfkqrkl.com/]pjrqddfkqrkl[/url], [link=http://jmfahfvzckle.com/]jmfahfvzckle[/link], http://wijyxaxqsksi.com/
цитирай
30. анонимен - kamagra jellies
17.01.2012 13:24
I will certainly recommend this post to my friends as I am sure they will appreciate it. kamagra dosage <a href=http://medsildenafil.com/>kamagra</a> kamagra women
цитирай
31. анонимен - Поисковик платит за регистрацию!
24.03.2012 03:20
БЕЗПРЕЦЕНДЕНТНЫЙ ХОД! НОВАЯ ПОИСКОВАЯ СИСТЕМА СОБИРАЕТСЯ ПЛАТИТЬ ЗА РЕГИСТРАЦИЮ ПРИГЛАШЕННЫХ ВАМИ ПОЛЬЗОВАТЕЛЕЙ ЕЖЕМЕСЯЧНО ВСЮ ВАШУ ЖИЗНЬ!!!

До 8 апреля нам нужно занять места. А дальше, если нам не понравится, мы всегда сможем развернуться и уйти. Но если это предложение сработает пусть даже на 10 %, всем будет очень приятно.

От нас требуется совсем немного. Бесплатно зарегистрироваться, пригласить 3-их друзей и установить в качестве домашней страницы страницу этого проекта.

ПОДРОБНОСТИ В БЛОГЕ - uiae.blogspot.com - И ВХОДИТЕ ПОЖАЛУЙСТА С ГУГЛА(на его платформе блог находит сразу) ИЛИ МОЖНО СРАЗУ НА <a href=http://signup.wazzub.info/?lrRef=5714a79d>СТРАНИЦУ РЕГИСТРАЦИИ</a>
цитирай
32. анонимен - Продвижение сайтов
02.04.2012 12:12
Требуется комплексное продвижения сайта?
Рекомендую отличный сервис <a href=http://allsab.ru/>(ссылка реф.)</a>. Ребята знают свое дело, за небольшие деньги получаешь максимальный результат
цитирай
33. анонимен - Образование в Чехии: гимназии, языковые курсы, курсы подготовки в ВУЗы
17.10.2012 08:25
Уважаемые форумчане, всем доброго времени суток!
Предлагаем [url=http://golden-praga.ru/srednee_obrazovanie_v_chehii]информационно-консалтинговый центр по обучению в Чехии "Деловая Европа"[/url].
У нас вы найдете множество полезной информации: [url=http://golden-praga.ru/srednee_obrazovanie_v_chehii]среднее образование в чешских гимназиях[/url], [url=http://golden-praga.ru/srednee_obrazovanie_v_chehii]пред-университетские программы[/url], [url=http://golden-praga.ru/srednee_obrazovanie_v_chehii]подготовительных курсах в вузы[/url] и многое другое.
Ознакомиться со всеми подробностями вы сможете на нашем [url=http://golden-praga.ru/srednee_obrazovanie_v_chehii]сайте[/url] или по телефону в Праге:+420-77Ч -962-775.
Спасибо за внимание!
цитирай
34. анонимен - Лучшая Веб студия "Weber-Studio"
17.10.2012 14:20
Уважаемые форумчане, всем доброго времени суток!
Предлагаем сайт лучшей [url=http://www.weber-studio.com.ua]веб студии "Weber-Studio"[/url].
Наши специалисты профессионально создадут сайт, сделают [url=http://www.weber-studio.com.ua]оптимизацию сайта[/url] и произведут [url=http://www.weber-studio.com.ua]продвижение сайта в поисковых системах[/url].
Мы имеем огромный опыт и большое количество отзывов, с которыми вы сможете ознакомиться на нашем [url=http://www.weber-studio.com.ua]сайте[/url].
Узнать всем подробности и сделать заказ вы можете на [url=http://www.weber-studio.com.ua]сайте веб студии[/url] в любое время суток!
Спасибо за внимание!
цитирай
35. анонимен - Полимерные композиции ООО «ГрандПолиСтрой»
18.10.2012 13:25
Дорогие друзья, приветствуем всех!
Предлагаем сайт компании [url=http://www.grandpolistroy.com.ua/]«ГрандПолиСтрой»[/url].
Наша компания предлагает [url=http://www.grandpolistroy.com.ua/]наливные полы[/url], [url=http://www.grandpolistroy.com.ua/]полимерные композиции[/url], [url=http://www.grandpolistroy.com.ua/]декоративные полы[/url], [url=http://www.grandpolistroy.com.ua/]полиуретановые клея[/url] и многое другое!
У нас самые низкие цены на [url=http://www.grandpolistroy.com.ua/]полимерные наливные полы[/url].
Для постоянных и оптовых клиентов у нас действует специальная система скидок!
Ознакомиться с полным ассортиментом вы сможете на нашем [url=http://www.grandpolistroy.com.ua/]сайте[/url].
цитирай
36. анонимен - Инвестиции 21 Века
19.10.2012 22:49
Уважаемые форумчане, всем доброго времени суток!
Предлагаем <a href=http://mmm2012ssv.2top.biz/>Глобальную Кассу Взаимопомощи МММ-2012</a>. Риски – сведены к нулю!
Все Средства вклада – Хранятся на ВАШЕМ личном Банковском Счету!
Доход с вкладов и депозитов - от 30 до 55% в Месяц!
<a href=http://mmm2012ssv.2top.biz/>РЕГИСТРИРУЕМСЯ</a> и <a href=http://mmm2012ssv.2top.biz/>получаем подарки</a> - в Виде дополнительных %.
Узнать все подробности вы сможете в любое время суток перейдя по <a href=http://mmm2012ssv.2top.biz/>ссылке</a>.
Спасибо за внимание!
цитирай
37. анонимен - Лучший сайт для женщин
22.10.2012 11:55
Дорогие друья, привествуем всех!
Предлагаем лучший сайт для женщин "<a href=http://www.krassotkam.ru/>Мир женщины</a>".
У нас вы узнаете всех о <a href=http://www.krassotkam.ru/>моде 2013</a>: <a href=http://www.krassotkam.ru/>модная обувь 2013</a>, <a href=http://www.krassotkam.ru/>джинсы 2013</a>, <a href=http://www.krassotkam.ru/>юбки 2013</a>, <a href=http://www.krassotkam.ru/>пальто 2013</a> и многое другое.
Мы расскажем вам какие лучше делать <a href=http://www.krassotkam.ru/>маски для волос</a> и <a href=http://www.krassotkam.ru/>маски для лица</a>.
На страницах нашего сайта вы найдете <a href=http://www.krassotkam.ru/>новогодние рецепты 2013</a>.
Будем рады видеть вас на нашем <a href=http://www.krassotkam.ru/>портале</a> в любое время дня и ночи!
Спасибо за внимание!
цитирай
38. анонимен - Гламурный портал
22.10.2012 16:29
Уважаемые форумчане, всем доброго времени суток!
Рады предложить вам лучший <a href=http://www.novostiglamura.ru/>гламурный портал</a>.
У нас вы найдете множество интересной и полезной информации: <a href=http://www.novostiglamura.ru/>стильные прически</a>, <a href=http://www.novostiglamura.ru/>статьи о моде</a>, <a href=http://www.novostiglamura.ru/>сплетни о звездах</a>, узнаете <a href=http://www.novostiglamura.ru/>как быстро похудеть</a>.
Мы публикуем самые последние <a href=http://www.novostiglamura.ru/>новости гламура</a>.
Узнать все подробности вы сможете на страницах нашего <a href=http://www.novostiglamura.ru/>гламурного сайта</a>.
цитирай
39. анонимен - Вырубка деревьем, дробление пней и многое другое
23.10.2012 09:42
Уважаемые форумчане, всем доброго времени суток!
Предлагаем сайт лучшей компании, специализирующейся, на <a href=http://spildereva.ru/>вырубке деревьем</a>.
Наша компания проконсультируют и при необходимости подготовит все необходимые документы для <a href=http://spildereva.ru/>валки деревьев</a>.
Наши специалисты производят <a href=http://spildereva.ru/>спил деревьев</a>, <a href=http://spildereva.ru/>санитарную обрезку деревьев</a>, <a href=http://spildereva.ru/>дробление пней</a>, <a href=http://spildereva.ru/>дробление ветвей</a> и многое другое.
Ознакомиться с полным ассортиментом предлагаемых услуг вы можете на <a href=http://spildereva.ru/>сайте</a> компании.
Спасибо за внимание!
цитирай
40. анонимен - Форекс для начинающих
23.10.2012 10:38
Уважаемые форумчане, всем доброго времени суток!
Предлагаем лучший сайт о <a href=http://forexan.com/>заработке на форекс</a>.
У нас вы найдете множество полезной и интересной информации, бесплатно узнаете <a href=http://forexan.com/>как зарабатывать на форекс</a>.
А также узнаете как воспользоваться <a href=http://forexan.com/>бесплатными советниками форекс</a>.
Будем рады видеть вас на нашем <a href=http://forexan.com/>сайте</a> в любое время дня и ночи!
Спасибо за внимание!
цитирай
41. анонимен - Такси в аэропорты Москвы
23.10.2012 13:34
Уважаемые форумчане, всем доброго времени суток!
Предлагаем лучший информационный сайт о заказе <a href=http://www.taxi-aeroport.su/>такси в аэропорт</a>.
У нас вы найдете множество интересной и полезной информаци: где <a href=http://www.taxi-aeroport.su/>заказать такси в Аэропорт недорого</a>, <a href=http://www.taxi-aeroport.su/>за сколько времени нужно приезжать в аэропорт</a>, <a href=http://www.taxi-aeroport.su/>стоимость такси в аэропорт</a> и многое другое.
Вы узнаете <a href=http://www.taxi-aeroport.su/>как добраться до аэропорта Домодедово</a>, <a href=http://www.taxi-aeroport.su/>как добраться до аэропорта Шереметьево</a> и <a href=http://www.taxi-aeroport.su/>как добраться до аэропорта Внуково</a>.
А также найдете множество информациии про <a href=http://www.taxi-aeroport.su/>аренду автомобиля с водителем</a>.
Будем рады видеть вас на нашем <a href=http://www.taxi-aeroport.su/>сайте</a> в любое время дня и ночи!
цитирай
42. анонимен - Медицинские аппаратно-программные комплексы «Кабинет Фолля» БИОРС
24.10.2012 20:38
Уважаемые форумчане, всем доброго времени суток!
Предлагаем сайт компании, выпускающей медицинские аппаратно-программные комплексы «<a href=http://www.biors.ru/>Кабинет Фолля</a>» БИОРС.
<a href=http://www.biors.ru/>Кабинет Фолля</a> сочетает в себе диагностические и терапевтические модули.
На <a href=http://www.biors.ru/>аппарат фолля</a> самая низкая цена по сравнению с другими, аналогичными по функциональности, аппаратами.
Ознакомиться со всеми деталями вы сможете на специальном <a href=http://www.biors.ru/>сайте</a>.
Спасибо за внимание!
цитирай
43. анонимен - Натяжные потолки
25.10.2012 13:17
Дорогие друзья, приветствуем всех!
Предлагаем сайт лучшей компании, специализирующейся на <a href=http://solanzh.ru/>натяжных потолках</a>.
В нашем ассортименте огромный выбор натяжных потолков: <a href=http://solanzh.ru/>бесшовные натяжные потолки дескор</a>, <a href=http://solanzh.ru/>бесшовные натяжные потолки черутти</a>, <a href=http://solanzh.ru/>многоуровневые натяжные потолки</a>, <a href=http://solanzh.ru/>натяжные потолки фотопечать</a>, <a href=http://solanzh.ru/>сатиновые натяжные потолки</a>, <a href=http://solanzh.ru/>глянцевые натяжные потолки</a>, <a href=http://solanzh.ru/>матовые натяжные потолки</a>.
На всю продукцию предоставляется гарантия более 15 лет.
До 2013 года действует скидка 20% на все <a href=http://solanzh.ru/>натяжные потолки</a>.
Ждем вас на <a href=http://solanzh.ru/>сайте</a> нашей компании.
цитирай
44. анонимен - Лучший фотограф Красноярска
26.10.2012 10:56
Уважаемые друзья, всем доброго времени суток!
Предлагаем сайт <a href=http://ivanov.pp.ru/>профессионального фотографа в Красноярске</a>.
<a href=http://ivanov.pp.ru/>Фотограф А.А.Иванов</a> проводит <a href=http://ivanov.pp.ru/>профессиональные фотосъёмки</a>, <a href=http://ivanov.pp.ru/>фотосессии девушек</a>, <a href=http://ivanov.pp.ru/>свадебные фотосессии</a>, <a href=http://ivanov.pp.ru/>фотосессии в старинном платье</a>, <a href=http://ivanov.pp.ru/>семейные фотосессии в красноярске</a> и многое другое.
Вам нужны <a href=http://ivanov.pp.ru/>свадебные фотосессии</a>? Лучший <a href=http://ivanov.pp.ru/>свадебный фотограф А.А. Иванов</a> сделает все в лучшем виде.
Ознакомиться с полным ассортиментом <a href=http://ivanov.pp.ru/>услуг фотографа</a> вы сможете на <a href=http://ivanov.pp.ru/>сайте</a>.
цитирай
45. анонимен - qhCstIZyTwPpFp
29.10.2012 05:23
AB17Wj <a href="http://zvgggufsnrhv.com/">zvgggufsnrhv</a>, [url=http://cmrivykzbktf.com/]cmrivykzbktf[/url], [link=http://xtpnpukyzaqw.com/]xtpnpukyzaqw[/link], http://nznxhdfoazhz.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: corruption
Категория: Регионални
Прочетен: 5429270
Постинги: 330
Коментари: 3471
Гласове: 11158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031