Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2008 22:28 - Съществува ли справедливост и можем ли общинските съветници да помогнем, на граждани, на които незаконно искат да отнемат имота?
Автор: corruption Категория: Регионални   
Прочетен: 13426 Коментари: 11 Гласове:
0

Последна промяна: 18.05.2008 19:56


До сега бях виждал само по телевизията, незаконно отнемане на имот с подправени документи, но днес се случва през три къщи от моята.
Помните ли Панагюрци, Дядо Джони, както наричахме човека търсен да поправи изкълчените ни стави или секнати кръстове  (Георги Цуцеков). 
image

А неговата лъчезарна съпруга Стоянка Цуцекова, която даваше на всички цветя от скромната и градинка за празници, а да не говорим на колко хора е шила дрехи.
image


Днес неговите дъщери и син имат нужда от нашата помощ, както ние търсехме неговата преди години.


imageОт дясно на ляво Стоянка Цуцекова, пред нея трите и деца, до нея Дона Костуркова и татко, до нея Дона Пъкова и сина и Иван Пъков.

А какво им се е случило ли?
Ето историята, която ми разказа той преди 30 тина минути, търсейки съдействие и помощ от мен като общински съветник.
Днес през деня в двора му влиза съдия изпълнител, който не се представя, без да му връчи и някакъв документ на Тодор Цуцеков в полицейско присъствие и му заявява, че в 7 дневен срок трябва да напуснат родната си къща и двор със сестрите му. 
imageКъм къщата му и двора претенции изявява Стоян Кърпаров. Първата ми реакция беше да звънна на кмета, но явно човека си беше изключил служебния телефон с молба да го приеме утре и изслуша. 
Знаейки как стоят нещата, целият квартал е започнал подписка в защита на накърнените интереси на тримата.
И тъй като тяхната баба е сестра на прадядо ми, мога да заявя гордо, че никой не може да предявява претенции към имота им защото е от прадядо им Петър Филипов Джалалиев.
imageimageimage
Стана ми още по-неприятно от хората предявили претенции, към имота им. 
Това са семейство Кърпарови с произход от село Бъта. Защо ли?
Тези Кърпарови или по-точно Георги Кърпаров се оженва за вдовицата на Стефан Костурков естествено собственици на съседния имот, които не са имали деца, а настоящия имот владение на Кърпарови е закупен от един от тримата братя Джалалиеви за сина му Стефан от прадядо ми Георги Костурков.
imageСтефан Костурков.
. Къщата в която живеят въпросните Кърпарови е строена с парите на Стефан Костурков, по чийто строеж моят дядо е прекарал почти всичкия материал, а покойният ми баща беше един от основните майстори на строежа, каква ирония включително и потърпевшия в случая Тодор Цуцеков. Получавайки в наследство след смъртта на Анна Костуркова, къщата и имота й вече покойния Георги Кърпаров го прехвърля на Сина си.
И след като стават жертва на такава несправедливост Наследниците на Георги Цуцеков, ми се иска да видя как са станали собственици на долния парцел от двора господа Кърпарови, където вече се мъдри сграда на заведение или магазин, разрешителното и скиците за строеж върху чия собственост на земята. За незапознатите мога да уточня че това са имоти граничещи на две улици Георги Бенковски и Петко Мачев. Защото според дядо ми Христо и баба Василя Дюлдярова последните починали преки наследници на Георги Костурков (моят прадядо, долната част на двора имот е бил на всичките му деца, без да е прехвърлен на отделен наследник и кой се е представил и подписал за да стане той собственост на Кърпарови?
Дали ще възтържествува справедливостта или ще стана свидетел на една несправедливост?
В момента потърпевшите Цуцекови пишат жалба до всички всевъзможни инстанции. Посъветвах ги да се обърнат към местните медии, към репортерката от БТВ Генка Шикерова, която е също от квартала и знае как стоят нещата. От своя страна ще се обадя на Валентин Касабов и телевизия Скат, ако ние на местна почва не можем да решим проблема. Имам убеждението, че преди да встъпи в длъжност новия главен Архитект на общината господин Младенов, предишен служител е действал по не достатъчно законен ред, за да се стигне до това положение. Не публикувам нотариални актове  по прехвърлянe и снимки за да не бъдат злонамерено използвани!

Господин съдия, който и да си бил - така не става! Първо се изпраща молба за доброволно изпълнение, второ се представя по чия молба е образувано делото, после трябва да се представите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, кой сте и на какво решение се основава заповедта Ви! А в новия ГПК срока е 14 дни. Ако не сте спазили тези изисквания - Всичко е незаконно и обслужвате нечии интереси!

imageСкромната къща, към която е проявен апетит от Кърпарови.

 image
мистериозните за мен нотариални актове

image
Случайно или не точно в деня един месец след прехвърлянето на имота, когато излиза решението, Ана (Костуркова) Кърпарова почива на обед., след като си е взела пощата на вратата от приносителя. 
image

imageДо колко е законна промяната на старата къща в двора на "Кърпарови" и дали гумения покрив от транспортни ленти от Асарел Медет не са пожароопасни.

характерна е разликата в скиците, но при изискано нова скица от техническата служба, няма никакво изменение в регулацията.
image

image
От Кърпарови се приказва, че били изпратили 3000 лева на банкова сметка на Тодор Цуцеков за къщата и местото, само дето той не знае, а и няма намерение да остава без дом нито да си продава имота със сестрите.
С 3000 лева днес и една баня с тоалетна не мож направи!
imageimageВ този плик Георги Кърпаров е получил смъртните актове на Джалалиеви от Маргарита Лукова Крумова, след като е ходил в София и се е представил за неин братовчед. По късно смъртните актове са иззети и върнати на собствениците от органите на реда. 
Всичко това става през 1984 година когато Ана Стефанова Костуркова живее с него, но нямат сключен граждянски брак.
image
А това е последващото превеждане на пари, към наследниците на починалия през 1938 година Петър Илиев Джалалиев, от Стоян Георгиев Кърпаров сина на Георги Кърпаров.
image
В този препис се вижда, че последната в списъка е Ана Стефанова Костуркова, от което става явно каква машинация за получаване на съседния имот е била в ход преди да получат имота и на въпросната през 1986 година.

Питам се - Съществува ли справедливост и можем ли общинските съветници да помогнем, на граждани, на които незаконно искат да  отнемат имота?




Гласувай:
0



1. анонимен - Не се чуди
10.05.2008 06:41
Не се чуди в общината имаше един техник Кърпаров, който доста далавери направи около 88-89г.
цитирай
2. buboleche - такива неща не трябва да се случват.
10.05.2008 10:01
пиши тук за развитието ,ние ще помагаме с каквото можем. поне аз със сигурност.
цитирай
3. анонимен - Вероятно някой някъде се е представил с фалшива самоличност
10.05.2008 16:43
Вероятно някой някъде се е представил с фалшива самоличност. А адвокатите по делото те с какъв морал са го водили, ами хората върховния съд?
От такива боклуци ни е на този ред държавата.
цитирай
4. анонимен - Целта им е да бутнат на хората къщата
11.05.2008 00:33
Целта им е да бутнат на хората къщата и да си направят гаражи. Анци се представял за Костурков зет, но жена му е от с.Климент Пловдивско. А децата му били Костуркови унуки, от квартала не можем да се сетим кой е баща им? Той Анци препикава само пътната врата на улицата.
цитирай
5. анонимен - Ицо напиши адреса на човека
11.05.2008 08:51
Ицо не си написал адреса на хората, Георги Бенковски 72, ако искат местните журналисти да отидат и запознаят общеноства с проблема.
Един съвет изолирайте ги в квартала и не им обръщайте внимание.
Проучи и въпроса как са станали и собственици на земеделските земи на Стефан Костурков, защото няма начин да ги придобият без документна измама. Особено за имота до само болницата.
Използвай максимално правото си на общински съветник за получаване на информация.
Всички в квартала сме потресени, а вече и в града от неправдата към сина и дъщерите на Джони и Стоянка Цуцекова.
Навремето този старец Георги Кърпаров се въртеше и около Стояна Банска.
цитирай
6. анонимен - Хора ,да защитим правдата!
12.05.2008 19:53
"Доктора"-така наричаха дядо Джони в квартал Долна махала.Той помагаше на всеки,който търсеше неговата помощ безвъзмездно.Помагал е и на мен ,и на моите деца.Наместваше навехнатата става ,с усмивка ни окуражаваше и ни даваше съвети за цялостно излекуване.Липсва ни откакто си отиде.Най-малкото ,което можем да направим за него е да защитим правото на неговите деца да живеят в собственият си дом!
цитирай
7. анонимен - Ицка добре си показал тези документи
12.05.2008 23:44
Ицка добре си показал тези документи. Как ти стига времето ми е чудно, но явно стремежа ти ца справедливост е по-голям от умората.
Смачкайте ги тези, егоисти, тези лакомници - И им напомнете, че лаком гъз кръв сере!
цитирай
8. анонимен - ами ние с жената се чудим
15.05.2008 20:14
ами ние с жената се чудим, какв е този нотариален акт без марки, явно някой ги е подучвал. такива хора са за затвора.
цитирай
9. анонимен - Това са хора безкруполни хора!
15.05.2008 21:07
Да оставят бдния безработен човечец на улицата. Една година ли му остава до пенсия?
Може ли такова нещо, няма ли кой да ги спре!
цитирай
10. анонимен - по-добре съберете пари за добър адвокат
16.05.2008 21:19
по-добре съберете пари за добър адвокат, но да не от района.
Странно е как починал човек може да си прехвърли имота?
цитирай
11. анонимен - Според мен е нужна публичност
31.05.2008 20:44
Обадете се на Господари на Ефира да видите дали ще проявят интерес.Трябва да се заведе и ново дело.Този Анци е голям простак.Преди време беше пребил почти да смърт една от нашите котки.Едва я спасихме.Иска да си направи гараж на мястото където си живеят хотата.Надявам се нищо да не са подписвали.Постоянно е фиркан до козирката.Аз съм негов съсед затова си позволявам да коментирам.Съдята според мен е получил някоя солидна сумичка за да се води по този начин делото.С теб сме Ицо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: corruption
Категория: Регионални
Прочетен: 5438949
Постинги: 330
Коментари: 3471
Гласове: 11158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930