Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2008 17:14 - Кмет и марионетки - Двора на МБАЛ "Събо Николов" за продан
Автор: corruption Категория: Регионални   
Прочетен: 5538 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 29.07.2008 22:22


Освен термина бездържавие, трябва все по често да използваме в бъдеще и един нов термин безобщинарие. Безобщинарието, е когато избраните да управляват дадена община гласуват против себе си - като изхождат от някаква временна икономическа изгода обикновенно забулена под формата за "благото" на общината. 
Преди 4 месеца кметът пробва психологически идеята за построяването на магазин Била на местото на Обединен Детски Комлекс (сградата и двора на бившето начално училище Г. Бенковски) намиращо се зад сградата на ГУМ в самия център на гр. Панагюрище. От била естествено поемаха изграждането на нова ОДК, като даряваха и на общината 600 хиляди лева, а за евентуална комисионниа в % срещу осигуряване на терен в центъра, само може да гадаем.
Не мина много време и като не става чрез предложение от кмета става, чрез подходящия човек - или по точно чрез Троянския кон. В случая Троянския кон е управителката на МБАЛ "Събо Николов", предполагам с расова кръв на партиен член на БСП.  
За разлика от други болници на тази първият Българин ротарианец, пренесъл ротарианството в България е направил завещание, лихвата от сумата върху капитала му да идва ежегодно в дарение за болницата. И ако някой си мисли, че става дума за символична сума, ще спомена че въпросният емигрант в САЩ  е бил собственик на по голяма част от мелниците и хлебопекарните на гр. Чикаго. Не знам докаква степен капитала му е засегнат от голямата рецесия през 1937г., но факт е, че на въпроса ми към г-н кмета на община Панагюрище, за това каква сума се превежда и ако не се превежда защо е спряна от попечителите - не е ли причината отклоняване на средствата. На въпроса не можа да ми отговори.
А за да сме наясно с реалноста на финансовото състояние смятам, че освен един сух отчет, трябва да имаме и достъп до баланса, до счетоводните статии, както и до глаавната книга. Да направим справка за платени суми за лечебни услуги на болничното заведение. Защо са толкова ниски заплатите, съпоставка между приходи и разходи.
И много е странно, как едни здравни заведедения могат да предложат квалифицирано обслужване и удобство на пациентите използвайки предимно постъпления по клинични пътеки, а общинската ни болница, получава средства от общината, дарения и скъпоструваща техника,  обслужва две общини, а нямаме и хируг за най-обикновенна операция.

 
 

 

Постинга е в процес на набиране
Читателите интересуващи се от финансовия отчет на Болницата, могат да се запознаят с него, както и да изкажат мнение.

Проект за решение
Общинския съвет реши
1. Приема предложението на управителя на МБАЛ "С.Николов" ЕООД за провеждане на тръжна процедура за продажба на УПИ ІІ, ІІІ, ІV, и V - Търговия в кв. 230 по плана на гр. Панагюрище, чрез публичен търг с тайно натдаване.

По не компетентно ръководене на общинската болница от д-р Кичукова, не е имало от създаването й. Това може да се констатират 90% от жителите на община Панагюрище, ако ги запитате по въпроса. 

2. Средствата от продажбата на имотите да се използва целево за осъществяване проект за подмяна на отоплителната система на МБАЛ "Събо Николов" ЕООД.

Колко собственици на къща с двор биха били съгласни да си продадат двора за да си поправят отоплителението на жилищната сграда, а Вие читатели на постинга ? - Отговорете си сами.
А как, ще ви се отрази построяването на магази от типа на БИЛА или Автосервиз, шума и резонанса от двигателите на паркиращи и преминаващи автомобили? 

imageimage
imageimage

imageimage

imageimage






image

image

image

image

image

image


image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image



image
image
image
image

image
image







Тагове:   Николов,   кмет,   МБАЛ,   марионетки,


Гласувай:
0



1. анонимен - Според мен това е перфектното място ...
17.08.2008 20:05
Според мен това е перфектното място за Била в Панагюрище. А болните ще се разхождат-къде??? в Билааа!!! Туковиж случили на някоя дегустация на филе от Сьомга или кисело мляко с фибри и мюсли, че малко да се подсилят болните(не че се съмнявам че храната в болницата е недостатъчна и вероятно е приготвена от майстор готвач по последните рецепти на Ути и Иван Звездев)А и така ще се реши генерално проблема със зелените площи- вече няма да е нужно да се коси и пръска против паразити. Че какво по-добре от Била с асфалтов паркинг би заменило зелените площи. А и парите вероятно ще покрият малка част от разходите за ремонт на водопровода преди да е плъзнала епидемия в града. Разбира се искренно се надявам и за вас Общинари да остане някой лев за домакински потребности. Все пак това е наистина добра сделка достойна за похвала. А каква ли ще е следващата сделка. Кога ли ще дойде времето да пласирате и сградата на Общинската администрация??? (Масивна сграда в идеален център- перфектна за шивашки цех или провинциално хотелче от веригата Хилтън). Но важното е да има чешма на пазара- извор на Белоногата. Нищо че няма вода. А и инвалидните рампи за нея наистина показват, че сме в Европа нищо че наклонът им е като черна писта на Банско. Но нека не изпадаме в такива дребнавости. Важно е бетон да се лее. Разира се нека не забравяме невероятната гледка която се разкрива към сергиите с домати и краставици от читалнята на Градската библиотека. Това наистина зарежда с енергия, която кара Читателя да се гмурне в дълбините на науката и литературата."Малка спретната библиотека с пазарче отпред и месарница отсреща." Ако сте напазарували зарзавата и сте забравили рецептата за Царска туршия може да се отбиете за справка в билиотеката. Не е ли просто гениално измислено непосредственото съседско разположение на тези две обществени средища. Що за хора са Западняците които вместо пазар правят парк със зеленина и шадравани пред техните обществени библиотеки.
Урааа за всички участвали в борите за комисионни!!!
цитирай
2. анонимен - нямаме болница и няма и да имаме с тези оправници!!!
30.04.2009 01:22
сега чета този коментар и си мисля че е много вярен с деиствителноста.Болница в панагюрище вече няма да имаме но защо не я даваме на друг за да я разработи като ДРУГАРКАТА кичукова я докара до неиния крах с това негодно управление заслужава обществено линчуване за тази гавра с панагюрци да ги лиши от здравеопазването!!!!!!!!!!
цитирай
3. анонимен - Защо
24.12.2009 20:16
Защо не се позволи на друг да разработи болниата? Нима само идеите на другарката Кичукова са достоини за уважение? Какви предложения само!!! Защо не се допусна новия управител да подобри плачевното състоние на МБАЛ-а? Кой печели и какво или по-скоро колко? На печелившите честито!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: corruption
Категория: Регионални
Прочетен: 5441798
Постинги: 330
Коментари: 3471
Гласове: 11158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930