Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2008 18:22 - Може да сме в кир и пот, но нали пък ни е гот!
Автор: corruption Категория: Регионални   
Прочетен: 5589 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 10.09.2008 21:13


Има нещо сбъркано в психологията на човека, от площадите на древния Рим, където народните тълпи тревожеха потъналите в разврат и доволство патриции с честия си вик „хляб и зрелища“, ехото се понесе през вековете и стигна до шумните улици и градския площад на Панагюрище. И ако някога римските императори смятаха себе си достатъчно великодушни, за да подхвърлят по някой залък на тълпите то новопоявилата се местна Буржоазията, пое отдавна грижата за зрелищата. Народа бил жаден,нима на новоизлюпените аристократи не е тежко — малко ли им е да се тревожат за банковите си депозити и инвестиции. 
image
Докато с колегите общински съветници обсъждахме проблемите с водоснабдяването на общината и обявяване на бедствено положение, на градския площад мало и голямо се кефеше на Плешивия шоумен номер едно Слави Трифонов, как хапваше турлю гювеч вместо яйца по Панагюрски и актьорът Краси Радков в ролята на Гацо Бацов от БАТЕ-Борисов.

Раздаваше човека пасове на ляво и на дясно, когато излезнах от общината, тъкмо за изпълненито на Odd  Crew, Блек хоул, Айсрок, не останах да ги слушам, още след първото изпълнение стигнах до извода, че четвъртия рок концерт е с качеството на водата, която цъцре от чешмите ни. На пенсионерите насядали на стотиците пейки разположени на площада това беше открит урок по английски нали сме вече европейци, повечето от които съчустваха на вокалите заради пресъхналите гърла, от виене. Цъкаха с език и нареждаха, а да видят лесно ли ни е на нас да говорим жадни.

image

image

image

image

 Днес е денят на миньора и фирмен празник на "Асарел-Медет". Ръководството на предприятието е поканило всички общински съветници, настоящи и бивши работници служители и мениджери заедно с техните семейства.
След супер страхотна организация, мало и голямо се отправи, към село Панагюрски Колони никой не искаше да пропусне изпълнението на примата на Българската естрада Лили Иванова срещу скромните - 35000 лева. А на нейния фон Илия Луков, Анелия и ... изглеждаха като бледа сянка. И докато работниците на акционерното дружество настоящи и бивши имаха пълното право да се наслаждават на своя празник, то за мен е странно, че местния политически елит настанени в тента №1 за където и аз имах покана, бяха загърбили бедственото положение в общината обявено заради водната криза.
Ех, ако знаете, какъв дамоклев меч е надвиснал над общината и със сметището за битови отпадъци. В следващите няколко дни вероятно ще разберете, че не сме включени от МОСВ и сме отрязани и от двете депа Пазарджик и Златица..
И сега, какво ще ровим и кой ще изкарваме виновен за боклуците, пак ли кмета или и целия бивш общински съвет. Вероятно скоро от МОСВ ще получим писмо, че проектите   за двете депа са готови и нашата община не е включена.
И докато за водната криза финансовата инжекция на "Асарел-Медет" за общината предоставяйки тръби и техника за местното В и К , ще реши проблема и  за която всички жители на общината са благодарни, то за предстоящата криза с боклука надали ще можем да решим с пари на спонсори при оскъдния общински бюджет.
На общината ще е необходим терен било за депо или завод за изгаряне на битовите отпадъци.
А къде да е той?  Колко ли време ще загубим в празни приказки и кой какво е предлагал в предишните общински съвети?
Ще трябва да поемем отговорност, която да реши проблема за столетие напред, а не временно отлагане на проблема. Колко ли общински съветници са готови на това и как ли ще реагира обществото, дали взетото решение е правилно?

image

image

image

image

image




Очаквам коментари и предложения, за решаване на проблема!





Тагове:   може,   пот,


Гласувай:
0



1. анонимен - Всяка прилика е съвсем случайна
31.08.2008 18:09
Забравил си да напишеш, че всяка прилика е съвсем случайна. В българия няма такива руднични площадки, всичко е екологично чисто.
РИОКОС се грижи за това, водите ни са екологични чисти. Това са снимки на лунни бази и марсиански колонии.
цитирай
2. yuliya2006 - ИСКАМ РАЗРЕШЕНИЕ ДА КАЧА ПОСТИНГА ...
01.11.2009 22:16
ИСКАМ РАЗРЕШЕНИЕ ДА КАЧА ПОСТИНГА КЪМ ПРОЕКТА

"НА БЪЛГАРИЯ С ЛЮБОВ - ПЛАНИНИ"
С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
3. анонимен - Знаете ли че?
19.06.2010 08:32
Пазарджик. Аварийно затлачване на канавка след пороен дъжд през нощта на вторник срещу сряда е причинило замърсяването на река Банска Луда Яна, съобщи за радио "Фокус" - Пазарджик Цветана Чочева от РИОСВ-Пазарджик. Това е констатирала проверка на РИОСВ-Пазарджик след сигнал за намерена умряла риба в реката. Сигналът е получен към 18.30 часа снощи. Експертите на РИОСВ-Пазарджик са били на посочения замърсен участък на реката в село Бъта към 19.30 часа. Проверката е документирала наличието на умряла риба и мътен цвят на водите на реката. Експертите са взели водни проби от посочения участък. Установени са източникът на замърсяването - “Асарел Медет” АД – град Панагюрище и причината – затлачена канавка с богати разтвори от окисния отвал на обекта. Част от тези замърсени води заедно с твърд отток са се влели в река Асарелска, оттам в река Банска Луда Яна и са причинили констатираните последици. Ръководството на “Асарел Медет”АД е предприело незабавни мерки за възстановяване проводимостта на канавката. Проверката на РИОСВ-Пазарджик е констатирала извършеното до момента. Взети са водни проби. За ненавременно уведомяване на контролния орган за настъпилото събитие на отговорните за това лица ще бъде потърсена административна отговорност. За днес директорът на РИОСВ-Пазарджик е разпоредил детайлна проверка на случая, допълни Чочева.
Ваня НИКОЛОВА
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: corruption
Категория: Регионални
Прочетен: 5429676
Постинги: 330
Коментари: 3471
Гласове: 11158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031