Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2010 19:38 - Maps Dupka - Pardon - maps Panagyurishte
Автор: corruption Категория: Регионални   
Прочетен: 2493 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 31.03.2010 07:39


Имам идея, която само липсата на свободно време ме възпира да реализирам. Предполагам, че няма селище без карта, но селище с карта на дупките намиращи се на улиците му не знам да има. Та идеята ми е да направя WEB страница с  една стандартна карта на Панагюрище, а защо не и на общината, на която карта, като посочиш търсената улица да излизат и снимки на дупките намиращи се на нея. Какво улеснение ще e за идващите на гости или командировка в Панагюрище. Така ще имат и време да реагират дали да пътуват с лек авномобил или с Москвич. Седнали по телевизията да показват на Софето, Цариградското шосе някаква си дупка 2на1. Те ако тръгнат от телевизията от София през Белица да снимат може от шосето да изпаднат. То за това няма и правостоящи по автобусите пътуващи по тази линия, щото културни хората, няма да седят прави я да вземе  да им се стръси  хернията или пък да им изпаднат пломбите. То от към Пазарджишко не смеят да минават много много, от както между с.Левски и с.Попинци се обърна една  ПТС на БНТ. Идват празници  в Панагюрско и ако г-н Президента и г-н Министър председателя решат да се появят на мегдана най-добре с хеликоптер да пътуват, то и за него не е дигурно,  от кабеларките така са нацвъкали жиците,  а от антените на мобилните оператори да не стане някое смущение на летателната машина, че в тази финансова криза ни е само до избори.  За тези които пък гостуват в с.Попинци да си носят и провизии, ако преминават през моста делящ селото на две, така му са се вдали основите, че букмейкърите на черното тото може да почнат залагания, кога ще падне. Ама като държавата е вдигнала ръце от проблемите в малките селища. Г-н премиера се изказа, че язовир Цанков камък бил паметник на глупоста, че ние Панагюрци също си имаме паметник на глупоста, намиращ се на местния пазар. Такава чешма за 100 000 лева имаме, та всички се въздържаме да пием от нея, да не вземем да я повредим, а това дали водата течаща от нея е от Злокучене, Балкана или от Средния Гьол, на никой не му пука, нали сме станали любители на минералната и изворната вода.
И тук се връщам на основната тема.  
Проблема с уличните настилки в град Панагюрище се задълбочават. Всяка година общината заделя средства за отстраняване на новопоявили се дупки изровени от аварийни течове на водопроводната мрежа или от по тънкия слой асфалт направен при асфалтирането на улици и шосета /последната асфалтирана отсечка до разклона за с.Бъта и с. Баня вече се забелязва вдаване на настилката, като прибавим и падането на пътните знаци при първия появил се по-силен вятър, говори за качественото изпълнение по проета/. Явно печелещите  конкурсите за изкърпване на улиците влагат усилия, които отговарят на изискванията в документацията, но практиката показва, че по-голяма част се изравят отново за по-малко от година.
Не е ли по удачно общината да си има фирма за тази дейност, която с бюджет от 250 000лв. да извършва качествен и навременен след авариен ремонт, било след пробив на В&К мрежата, порой, в следствие на износване или др. Фирма с персонал от 5 работника спокойно би се справила да изкърпи 12 500 кв2, колкото би струвало да го извърши фирма срещу 250 000лв. Разликата смятам, че ще е в качеството, тъй като,няма да се гони максималната печалба, а качество.

Ето снимки на улични платна в Панагюрище, на тях се виждат както стари кръпки, които са здрави, така и нови, които не са издържали и година.  

image

image

image









Тагове:   улица,   панагюрище,


Гласувай:
1



1. анонимен - PiqAKewlVLJsL
05.11.2012 07:04
2BIJMb <a href="http://einegmdqvsfr.com/">einegmdqvsfr</a>, [url=http://axnzpqdnxwtd.com/]axnzpqdnxwtd[/url], [link=http://cpghqryynnmo.com/]cpghqryynnmo[/link], http://pazfigfuocmz.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: corruption
Категория: Регионални
Прочетен: 5430009
Постинги: 330
Коментари: 3471
Гласове: 11158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031