Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2011 19:16 - Шопова подай си оставката
Автор: corruption Категория: Регионални   
Прочетен: 3589 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 16.03.2011 19:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Кой управлява регионалната здравна каса или как се управлява - питам се аз, компетентно или пристрастно?
За мене, а и за все повече жители на общината нуждаещи се от здравни грижи усещат негативите от едно "непонятно" отношение спрямо преразпределението на средствата за обслужване на здравеопазването за Община Панагюрище.
Утре общинския съвет на извънредно свое заседание ще излезе със следната декларация, но това едва ли ще даде резултат след като същите отговорни институции са назначили своята политическа подопечна ръководителка.
За това, аз казвам - Шопова подай си оставката!

ДО

НАДЗОРНИЯ СЪВЕТ

НА НЗОК

 

ДО

                                                                                              УПРАВИТЕЛЯ

                                                                                              НА  НЗОК

 

 

 

 

УВАЖАЕМИ  ДАМИ  И  ГОСПОДА,

 

            С настоящото писмо  заявяваме несъгласие и изказваме възмущението си от грубите, системни нарушения на директора на РЗОК – Пазарджик, както и от непрестанните  прояви на тенденциозно отношение към МБАЛ „Събо Николов” ЕООД, гр. Панагюрище. Определяме като недопустим подобен стил на управление – неправилно, незаконосъобразно, крайно тенденциозно и при явна демонстрация на липса на воля за спазване на законовите, подзаконовите и вътрешноведомствените правила. Множеството сигнали, които са изпратени от страна на ръководството на МБАЛ”Събо Николов” и към настоящия момент са без отговор. Диалог липсва, а личното отношение на коментирания директор, поставят под съмнение достъпа и качеството на здравеопазване в две общини. Опитите на директора на РЗОК - Пазарджик да „затрие” лечебно заведение с над сто годишна история определяме като административен произвол и злоупотреба със служебно положение. Произвол от страна на една обществена институция, чийто цели и задичи по никакъв начин не съвпадат с неадекватните действия и бездействия от страна на подопечния ви директор. Настояваме за спешни действия от Ваша страна, тъй като всички обичайни способи за разрешаване на проблема вече са изчерпани, а от друга страна няма да допуснем новоназначен директор със съмнителен опит и стаж да съсипе болничното здравеопазване в общ. Панагюрище и общ. Стрелча.

            Обръщаме на Вашето внимание, че жителите на общ. Панагюрище заплащат най-високите здравни вноски в обл. Пазарджик, а стойността на средствата за лечение са в пъти по-ниски от тези предвидени за ЛЗ от други общини в обл. Пазарджик. МБАЛ ”Събо Николов”, респ. потребителите на здравните му услуги са поставени в неблагоприятно положение, съобразно неясните и мъгляви критерии на директора на РЗОК – Пазарджик.

            Понастоящем МБАЛ ”Събо Николов” ЕООД е ощетен при определяне стойностите за болнична медицинска помощ. Ревизия от Ваша страна ще потвърди нашите твърдения.

            Публична тайна е факта, че директора не отговаря на законовите изисквания за заемане на поста. Същото той вече доказа и емперично. Ревизия от Ваша страна ще потвърди нашите твърдения.

            Директора на РЗОК публично коментира търговското състояние на търговско дружество и отправи публични закани за спиране на финансирането на МБАЛ ”Събо Николов” ЕООД,  по личните си изцяло неправилни мотиви и псевдоаргументи. В последствие НЗОК, а и други институции опровергаха изцяло директора на РЗОК. Странното е, че подобно неадекватно поведение остана без последици. Ревизия от Ваша страна ще потвърди нашите твърдения.

            Всекидневните грешки и недопустими пропуски в трайноустановени административни практики няма да коментираме. Само за сведение – и вчера директора на РЗОК е върнал отчетна документация на МБАЛ ”Събо Николов” ЕООД – без указания за корекция, без съдържание и конкретика. Какво означава това – отново ли трябва да се отправят молби да се приложи закона и НРД. Подобно неадекватно поведение повече няма да бъде търпяно. В това число, към МБАЛ е върната отчетната документация касаеща родилките в общ. Панагюрище. Направете ревизия и ще се потвърди.... и т.н. и т.н. и т.н.

            Не си поставяме за цел да сме изчерпателни – нарушенията са множество, което явно се налага като стил на работа в РЗОК, но не сме съгласни административния и медицинския персонал на МБАЛ”Събо Николов” да работи под напрежение и в условия на несигурност, съобразно настроенията и личното отношение на директора на РЗОК. Средствата, които разходва същия този директор, в една голяма част са генерирани от здравните осигуровки на жителите на общ. Панагюрище и общ. Стрелча. В случай, че не реагирате съобразно законовите си правомощия, ще предприемем всички допустими от закона мерки за да защитим интересите и правата на жителите на общ. Панагюрище и общ. Стрелча.

 

            Настояваме за незабавни мерки от Ваша страна!

 

 

                                                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                                                                                  ОБЩ.СЪВЕТ – ПАНАГЮРИЩЕ

 





Гласувай:
9



1. therainss - Корупция
16.03.2011 19:20
Повсевместна и неизлечима :(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: corruption
Категория: Регионални
Прочетен: 5439078
Постинги: 330
Коментари: 3471
Гласове: 11158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930