Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2007 21:27 - Трикове за Малки палавници, на които Дядо Коледа донесе Компютър
Автор: corruption Категория: Технологии   
Прочетен: 2839 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.12.2007 11:08


Ето някои трикове за Вас бъдещи хакери
Трикове

Тук ще Ви предложа някои за Windows, от които може да се възползвате:

Промяна на името, на което е регистриран Windows-a:
Ако искате да промените името, за което е регистриран Вашият Windows, има два начина:
1. Преинсталиране на системата - едва ли ще се навиете :-)
2. Бутон "Start" , "Run" , пишете "regedit" и "ОК". След това - в HKEY_LOCAL_MASHINE, избирате Software/Microsoft/Windows/Current Version. Кликвате на "RegisteredOrganization" и на "RegisteredOwner" и въвеждате Вашите данни. Лесно е, нали? Е, Вие си изберете кой от двата начина ще използвате.... аз практикувам втория :-). След промяната в Registry - то е необходимо да рестартирате Windows-a. Внимание!: Не правете други промени по registry - то, за да не се наложи да ползвате първия метод. 
А ако не знаете какво правите - по - добре не пипайте нищо.


Как да не си загубите CD - KEY
Представете си следната ситуация: Изгубили сте си кутията на CD - то с инсталационния Windows, и нямате CD - KEY, записан на диска... Какво да правите:
Стартирате Regedit, отивате в HKEY_LOCAL_MASHINESoftwareMicrosoft , избирате продукта, чийто CD-KEY Ви трябва и в ProductID, в една от променливите ще намерите въпросният CD-KEY. Лесно е, нали? Още по - лесно би било, ако помолите ваш приятел да Ви даде CD-KEY - а за неговия Windows, или друг софтуер на Microsoft - Те почти винаги съвпадат (Аз се чудя защо изобщо слагат CD-KEY)

Сложили сте си парола на Windows-a, и сте я забравили. Ами сега? Преинсталиране?
Не, разбира се. StartShut DownRestart in MSDOS Mode. Като видите командния ред на DOS (Трябва да е C:WINDOWS или където там ви е инсталиран Windows - a), пишете следното: rename *.pwl *.zzz , рестартирате, изчаквате докато се зареди WinBoz, и като Ви бъде поискана парола натискате "OK" и хоп! Вътре сте... Ето че се убедихте, че паролата на Windows-a е напълно безпредметна... Помислете си още веднъж дали има смисъл да я слагате....


Пробиване на паролата на BIOS - a:
Не си мислете, че е невъзможно. В самия BIOS има два вида защита: Първият иска парола за промяна на променливите в BIOS, а втория - за влкючване на самия компютър. В зависимост от типа на защитата има два начина на действие:
1.Ако се иска парола за достъп до BIOS, в INTERNET има достатъчно програми, с чиято помощ може да се премахне паролата.
2.Не можете да си стартирате компютъра - разглобявате компютъра, на дънната платка ще видите една батерийка. Махате я, изчаквате 1 - 2 минути, слагате я обратно, вллючвате компютъра и... ха! Няма парола. И това не беше трудно! Повечето имат джъмпер до батерията с опция за Clear smog.

Някои от действията не препоръчвам за компютри в гаранция.
За други се освобождавайте от статичното електричество натрупано по тялото Ви от изкуствени материи дрехи, преди да бърникате из писито.
И накрая, помислете какви ще са последствията за Вас от погрешно действие! Е някои фирми, като Asus и други предлагат в комлекта на дънната платка и антистатични ръкавици, отверки и т.н, които да се използват при монтажа на бъдещото ви PC но не при всички модели. 



Тагове:   дядо,   малки,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: corruption
Категория: Регионални
Прочетен: 5441194
Постинги: 330
Коментари: 3471
Гласове: 11158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930