Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2008 21:55 - Ще се срещнем ли г-н министре на земеделието в Страсбург
Автор: corruption Категория: Политика   
Прочетен: 2952 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 18.02.2008 17:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Този постинг е в самото си начало, през идната седмица вероятно ще го попълня с подробности и факти, как след като печелиш конкурс в министерството на земеделието, не можеш да бъдеш назначен ако си общински съветник още повече  издигнат от партия "Атака", а и от гр.Панагюрище. 
И в кои Български закони има забрана. 
Дадено лице след като спечели конкурс трябва да бъде назначено и ако извършва или заема, някакъв друг административен пост или ръководна длъжност да бъде определен срок в който да може да поиска освобождаване и напускане на определената заемана от преди длъжност на лицето. 
Ще изчакаме решението на въпросната комисия и секретаря (за когото смятам, че си има свой хора за двете места обявени с конкурс) на въпросното министерство.
А решението ще определи, ще има ли постинг или не.
Относно бъдещи изслушвания в Страсбург знам едно, говоря си Българския по Панагюрски с  твърдо Ъ, а за английския говори документа, доколко познавам правото, сканирал съм си оценките.
image

image

image



"За щастливците, минали формалната цедка, обаче, животът у нас е прекрасен (особено в областта на социалните и хуманитарните науки): няма система за обективно сравняване на постиженията. Всяка публикация е равна на всяка друга, книги и статии в реномирани международни издания не тежат повече от собственоръчно публикувани брошури и монографии, предназначени изключително за вътрешния академичен пазар. Професурата в един университет е равна с професурата във всеки друг, хабилитация от един университет е равна с всички останали. При един такъв подход, отвъд формалните критерии остават само връзките, патронажа и политиката на битово ниво."


"Какво правят съдиите в ЕСПЧ      

Втората причина за разминаванeто на собствената ни официална оценка с тази на Страсбург е в различните визии за това, какво всъщност правят съдиите в този общоевропейски съд. Ако приемем, че всеки национален представител защитава своята държава с всички допустими средства, то тогава ние наистина сме пратили много силен кандидат в лицето на представител на правосъдното министерство. Ако целта е да се намалят осъдителните присъди срещу България, наистина е разумно да се изпрати човек врял и кипял в администрацията, който знае как нещата у нас се случват, и който е в състояние да изтълкува нашите управленски решения в най-добрата им светлина.

Ако обаче целта е да се защитят максимално правата на гражданите, както и да се хармонизира нашето вътрешно законодателство с европейските норми и стандарти по един по-съвършен начин, то тогава изпращането в съда на човек от администрацията не е толкова добра идея. Ето защо унгарците (да се върнем на тях) предлагат хора независими от правителствата на деня, изградили своя авторитет не чрез партийно управление в един или друг цвят.

Нещо повече, участието на национални представители в ЕСПЧ има и една много по-дългосрочна и благородна задача – развитието на пан-европейската конституционна основа за правата на човека. Това е творческа задача, която изисква не толкова администратори, колкото интелектуалци от международна величина за своята реализация. Съдиите, разбира се, винаги комбинират елементи от тези два различни социални типажа. Но все пак, когато номинираме, е добре да даваме по-сериозна тежест на елементите от втория тип в биографиите на кандидатите ни.

Преосмислянето както на прекомерния формализъм, така и на фиксираността ни в тясно разбрания национален интерес, е ключът към избягването на подобни конфузи (които са неминуеми при сегашното състояние на нещата) за в бъдеще."



"В съвременна България непотизмът има различни проявления. По-леката форма е уреждането на роднини с държавни постове. Още се помни прословутата фраза на бившия премиер Иван Костов "всички сме братовчеди", произнесена от парламентарната трибуна. Неговият кабинет беше един от най-критикуваните за шуробаджанащина. Тогава Христо Михайловски, зет на тогавашния шеф на парламента Йордан Соколов, беше назначен за заместник-министър на търговията и туризма, а след това и заместник-министър на икономиката. По същото време братът на Екатерина Михайлова - Борислав Михайлов, оглавяваше борда на директорите на ДЗИ (тогава все още държавно дружество).

По-тежката форма на непотизъм е уреждането на роднини с договори от държавата. Ако в предишни години това ставаше основно по линия на приватизацията, днес най-честият допир на бизнеса с властта са обществените поръчки. Веселин Георгиев не е единственият актуален пример за роднински възлагания, зад които стоят съмнения в конфликт на интереси. Преди няколко месеца подобен казус се заформи и около социалния министър Емилия Масларова. Разбра се, че фирмата "Лена" ЕООД, в която нейният съпруг Антон Масларов е изпълнителен директор, е получила четири обществени поръчки на стойност над 5 млн. лева. Става въпрос за договори, сключени в периода 2004-2005 г., докато Масларова е била депутат, а по-късно и социален министър. Формално законът не е нарушен, но поръчките са обявени от фирми и предприятия на държавна издръжка в старозагорския район, където е избрана Масларова, разкриха от ДСБ. "Ако вие смятате, че нашите родственици не могат и не трябва да работят, мисля, че вие нарушавате права, които всеки от нас има като български гражданин", защити се Масларова. Звучи познато, нали."
Иван Михалев



Тагове:   Страсбург,   министре,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Za rqzanite karabini
17.02.2008 10:27
To tam e samo za rqzani karabini i kaduni
цитирай
2. анонимен - ТОВА ПЛАЧЕ ЗА СТРАСБУРГ !
17.02.2008 15:51
И ОЩЕ МНОГО НЕУРЕДИЦИ ! ПОЗДРАВИ!
цитирай
3. анонимен - jJCIXalPH
28.05.2011 11:49
IJWTS wow! Why can't I think of thgins like that?
цитирай
4. анонимен - FewjklJfcICxCtepk
29.05.2011 15:13
j9gNDy <a href="http://bmmvngxskcwk.com/">bmmvngxskcwk</a>
цитирай
5. анонимен - mUtvAthptiKfJh
29.05.2011 20:10
gmzd9C , [url=http://tqsecalpaixc.com/]tqsecalpaixc[/url], [link=http://qkvkfmuffroa.com/]qkvkfmuffroa[/link], http://mghcwmlxcgkn.com/
цитирай
6. анонимен - ukSDrUDdTbHoRott
31.05.2011 11:20
sg4HcQ <a href="http://vjymfswcyved.com/">vjymfswcyved</a>
цитирай
7. анонимен - fVXfYkNSE
01.06.2011 19:12
rCyQGN , [url=http://wtarkqesehfy.com/]wtarkqesehfy[/url], [link=http://ebibyrhefdvv.com/]ebibyrhefdvv[/link], http://mdbzxrizaaii.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: corruption
Категория: Регионални
Прочетен: 5444924
Постинги: 330
Коментари: 3471
Гласове: 11158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930